Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Šok pre Nvotovú! - Manžel Whisky je v spisoch ŠtB

Dorota Nvotová Zobraziť galériu (3)
Dorota Nvotová

BRATISLAVA - Nebohý umelec Jaro Filip sa musí obracať v hrobe! Po dlhých rokoch utajovania sa slovenská verejnosť dozvedá, že manžel jeho dcéry Doroty Nvotovej (22) hudobník Miroslav Láber, alias Whisky (35), spolupracoval s ŠtB! Za "bonzovanie" svojich (nielen) kamarátov si údajne dával aj platiť!

Zať uznávanej herečky Anky Šiškovej podpísal spoluprácu s ŠtB, keď mal iba 15 rokov. Vo zväzkoch sa objavoval pod krycím menom Disko. "Spomínam si, že som išiel po ulici, mal som náušnicu, prišli dvaja chlapíci v oblekoch, zobrali ma na ŠtB, dali mi tam dve-tri facky," priznáva Láber v Novinách TV JOJ okolnosti začiatku jeho spolupráce so štátnou bezpečnosťou.

Jeho spis však dokonca obsahuje aj ním podpísanú prílohu, čo znamená, že bol plateným agentom. Za peniaze mal eštebákom "donášať" informácie o hnutiach, ako napr. punk, heavy metal a break dance. "Ja som nebral žiadne peniaze," kľučkuje po rokoch Láber.

Spolu so zaťom herečky Anky Šiškovej sa v spisoch ŠtB objavilo aj iné meno v tom čase populárneho predstaviteľa punkovej kapely Zóna A - Peter Schrédl známy pod prezývkou Koňýk, ktorý v spisoch zas figuroval pod prezývkou Spevák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu