Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Spevák Boyzone Gately: Všetko o jeho pohrebe!

Stephen Gately Zobraziť galériu (5)
Stephen Gately (Zdroj: isifa)

DUBLIN - Speváka írskej skupiny Boyzone Stephena Gatelyho, ktorý zomrel 10. októbra na Malorke, pochovajú v sobotu popoludní v Dubline.

Ostávajúci členovia skupiny v piatok odletia na španielsky ostrov, aby priviezli jeho telo do rodného Írska. Ešte v ten večer sa bude konať súkromná omša, v sobotu na poludnie sa uskutoční pohrebná ceremónia v kostole. Na pohreb príde aj manažér a tvorca kapely Louis Walsh. Nie je známe, či sa objaví aj v sobotnej šou X Factor, v ktorej je porotcom. Na uplynulej šou v nedeľu sa nezúčastnil, aby tak zosnulému spevákovi prejavil úctu.

Stephen Gately zomrel podľa výsledkov súdnej pitvy na následky pľúcneho edému, teda nahromadenia tekutiny v pľúcach. Ďalšie testy to majú potvrdiť. Ako povedal právnik rodiny Gatelyovcov Gerald Kean, spevákova rodina je spokojná, že súdna pitva potvrdila ich predchádzajúce tvrdenia. Niektoré médiá totiž priniesli správy, že v predčasnom úmrtí zohrali úlohu alkohol alebo drogy. "Chceli by poďakovať úradom v Španielsku a Írsku, že urobili všetko, čo bolo v ich silách, aby ukončili formality čo najskôr, takže je možné previesť Stephenovo telo domov," dodal právnik.

Stephen Gately sa preslávil ako člen chlapčenskej formácie Boyzone, ktorá vznikla v roku 1993 a na scénu sa vrátila v roku 2008. To, že je gay, prezradil na verejnosti v roku 1999. Po rozpade Boyzone sa venoval sólovej kariére, neskôr účinkoval v muzikáloch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu