Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Gately z Boyzone po pitve: Už poznajú príčinu smrti!

Stephen Gately Zobraziť galériu (5)
Stephen Gately (Zdroj: isifa)

MADRID - Spevák írskej skupiny Boyzone Stephen Gately zomrel prirodzene. Podľa výsledkov súdnej pitvy, ktorú dnes vykonali v Španielsku, skonal na následky pľúcneho edému, čo je nahromadenie tekutiny v pľúcach.

Tridsaťtriročný Gately zomrel 10. októbra počas dovolenky so svojím dlhoročným partnerom Andrewom. Právnik rodiny Gatelyovcov Gerald Kean informoval, že úrady povolili vydanie tela, no jeho prevezenie domov môže trvať ešte dva dni. "Jediným želaním rodiny je dostať ich syna a brata domov čo najskôr," uviedol.

Podľa zástupkyne súdu bol edém "akútny" a prípad uzavrú, keď sa potvrdia výpovede svedkov a všetky testy. Nedokázala však potvrdiť, či Gately pred smrťou pil alkohol alebo užil drogy, no v každom prípade podľa jej slov neboli príčinou smrti. Výsledky toxikológie budú k dispozícii neskôr. Do forenzného laboratória v Barcelone na ďalšie testy pošlú i vzorku tekutiny, ktorú odobrali pri pitve.

Podľa rodiny v Gatelyho úmrtí nezohral rolu alkohol, drogy, nešlo ani o samovraždu, ako to tvrdia niektoré médiá. Podľa všetkého zomrel v spánku, polícia neobjavila žiadne známky násilia.

Stephen Gately sa preslávil ako člen chlapčenskej formácie Boyzone, ktorá vznikla v roku 1993 a na scénu sa vrátila v roku 2008. To, že je gay, prezradil na verejnosti v roku 1999. Po rozpade Boyzone sa venoval sólovej kariére, neskôr účinkoval v muzikáloch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu