Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Súd potvrdil: Opatrovníčkou Jacksonových detí je jeho matka!

Katherine Jackson Zobraziť galériu (6)
Katherine Jackson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Losangeleský súd potvrdil dohodu medzi matkou zosnulého Michaela Jacksona a jeho bývalou manželkou Debbie Rowe o opatrovníctve jeho troch detí. Sedemdesiatdeväťročná Katherine Jackson tak získala trvalé opatrovníctvo Princea Michaela, Paris a Princea Michaela II. Rowe môže navštevovať svoje deti - Princea Michaela a Paris.

Totožnosť biologickej matky Jacksonovho tretieho dieťaťa - najmladšieho Princea Michaela II, známeho aj ako Blanket, nie je známa. Jacksonovu matku Katherine určil sudca za dočasnú opatrovníčku detí krátko po tom, ako ich otec 25. júna zomrel po zlyhaní srdca.

Predpokladaný hladký priebeh súdneho konania však narušila oneskorená a nečakaná žiadosť Jacksonovho dermatológa Arnolda Kleina. Jeho právnik Mark Vincent Kaplan vyhlásil, že Klein chce "mať slovo" vo "vzdelaní, zdravotnej starostlivosti a prosperite" detí. Po opakovanej otázke sudcu Mitchella Beckloffa o Kleinových záujmoch sa Kaplan odvolal na "dlhoročný vzťah s deťmi a dlhoročný vzťah s pánom Jacksonom". Jeho žiadosť zrejme opäť vyvolá dohady o tom, že práve Klein je biologickým otcom dvoch starších Jacksonových detí. Samotný Klein v jednom rozhovore odmietol kategoricky vylúčiť túto možnosť. "Všetko, čo vám môžem povedať je, že podľa mojich najlepších znalostí, nie som otcom týchto detí," vyjadril sa pre televíziu ABC. Beckloff však žiadosť nebral do úvahy. Ako povedal, rozhodol sa "v najlepšom záujme" detí a dodal, že Klein mal podať formálnu žiadosť, ak chcel napadnúť spomínanú dohodu.

V závete z roku 2002 určil hudobník za opatrovníčku detí práve svoju matku. V prípade, že by sa o ne nemohla postarať, mala ju nahradiť jeho dlhoročná priateľka, speváčka Diana Ross. Rowe nebude dostávať žiadne peniaze okrem sumy, ktorú dostáva na základe už existujúcej manželskej zmluvy. Katherine Jackson bude spolu s príspevkom na deti dostávať finančný príspevok z majetku svojho zosnulého syna. Výška podpory nie je známa, detské príspevky predstavujú 83,5 percenta pôvodne žiadanej sumy. Ako Beckloff vysvetlil, pochyboval o potrebe niektorých výdavkov. Ako však dodal, "nie je mojím zámerom pripraviť deti o nič, na čo majú nárok".

Súd sa okrem opatrovníctva zaoberal aj Jacksonovým závetom. Beckloff osvedčil platnosť poslednej vôle z roku 2002 a za jej spoluvykonávateľov ustanovil Johna McClaina a Johna Brancu. McClain a Branca, ktorých súd minulý mesiac určil za dočasných správcov spevákovho majetku, budú mať nad majetkom kontrolu ešte 60 dní - až do pojednávania 2. októbra. "Sudca urobil dnes správnu vec. Súhlasil potvrdiť závet. Pani Jackson to nenapadla," vyjadril sa právnik zastupujúci McClaina a Brancu Howard Weitzman. John Branca okrem toho oznámil, že sa dohodli s promotérom plánovaných comebackových koncertov Michaela Jacksona v Londýne, spoločnosťou AEG Live. Podmienky dohody nie sú známe. Súdne pojednávanie, na ktorom sa má dohoda potvrdiť, sa bude konať začiatkom budúceho týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu