Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jacksonov pohreb: Doživotná trauma pre jeho deti a výnosný biznis!

Jacksonove deti zľava Paris, Prince Michael I., Prince Michael II. (dole) Zobraziť galériu (25)
Jacksonove deti zľava Paris, Prince Michael I., Prince Michael II. (dole)

LOS ANGELES - Na dojemnú rozlúčku so zosnulým Michaelom Jacksonom († 50) tak skoro nezabudnú nielen stotisíce verných fanúšikov, ale predovšetkým jeho tri maloleté deti. Na tie totiž včera čakal poriadny šok - doteraz chránené pred zrakom verejnosti sa zrazu ocitli zoči-voči celému svetu. Ako to psychicky zvládli?!

Utorok ako každý iný. Takmer osemdesiatročná babka Katherine zobudila Michaelove ratolesti o šiestej ráno a pripravila im raňajky. Nechala ich vyšantiť sa v záhrade s vodnými pištoľami a potom ich zavolala, aby sa pripravili na pohreb. Nasledovalo strojenie sa do smútočných šiat a krátke oboznámenie sa s programom dňa: "Dnes sa rozlúčime s ockom." Jeden by si myslel, že sa chystajú na prázdniny, no tri siroty vtedy ani len netušili, aký bolestný a psychicky náročný zážitok ich čaká.

Na rozlúčkovom obrade v hale Staples Centre, ktorý naživo sledovali milióny divákov, sa z trojice detí najstatočnejšie držal najstarší Prince Michael I. Vedľa neho sedela o rok mladšia Paris, ktorá si podchvíľou unavene opierala hlavu o rameno starej mamy. Z druhej strany sa ku Katherine túlil sedemročný Prince Michael II prezývaný Blanket. V ruke zvieral bábiku s podobizňou otca a najskôr si ani poriadne neuvedomoval, čo sa okolo neho deje. V okamihu, keď sa na veľkoplošnej obrazovke zobrazili Michaelove zábery z čias Jackson Five, chlapec nadšene zdvihol ruku a ukázal na ocka.

K najdojímavejším okamihom celej rozlúčky patril prejav jedenásťročnej Paris, ktorú rodina doslova vystrčila pred mikrofón. Jej teta Janet ju náhlivo posmeľovala, akoby išlo o zlatý klinec programu. Niet divu, že Paris sa pod záplavou emócií a pod obrovským tlakom rozplakala - v tej chvíli dokonca vyzerala, že by z pódia najradšej zutekala.

Slávnostný ceremoniál sa nezaobišiel bez toho, aby ho zopár jednotlivcov i predstavitelia mesta nevyužili vo svoj prospech. Ulicami sa hemžili predavači, ktorí ponúkali najrôznejšie spomienkové predmety. Najčastejšie sa objavovali gýčové tričká a šiltovky s obrázkom Michaela Jacksona a dátumom jeho úmrtia, no v ponuke boli aj slávne biele rukavice, odznaky, či dokonca sklené fľaše s nápojom a s nálepkou "Kráľ popu". Žena predávajúca odznaky sa otvorene priznala, že očakáva tržbu päťtisíc dolárov.

Pohreb si takisto vyžiadal mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Podľa odhadov náklady predstavujú čiastku 2,5 miliónov dolárov, čo mesto kvôli kríze nemá z čoho zaplatiť. Okamžite preto zriadilo webovú stránku, kde očakáva príspevky od trúchliacich fanúšikov. Pri troche šťastia zostane aj na odmeny pre policajtov a hasičov, ktorí boli celý deň v pohotovosti...

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!

 



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu