Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Posledná rozlúčka Jacksona: Úžasné vystúpenia, dojemné momenty

Rozlúčka s Michaelom Jacksonom Zobraziť galériu (41)
Rozlúčka s Michaelom Jacksonom (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Dnes od 19:00 sa s Kráľom popu Michaelom Jacksonom († 50) v Staples Centre v Los Angeles lúčili tisícky ľudí. Vďaka živému prenosu na Topky.sk ste mohli byť pri tom. Ak ste prenos nestihli, pozrite si videá jednotlivých vystúpení.

19:00 – Na devätnástu hodinu bol naplánovaný oficiálny začiatok verejnej rozlúčky s hudobnou legendou Michaelom Jacksonom v losangeleskom Staples Center.


19:08 – Na sociálnej sieti Twitter zástupcovia Michaela Jacksona uviedli, že predstavenie sa pre technické problémy začne možno až o 45 minút neskôr.


19:12 – Muzikant Smokey Robinson predstúpil ako prvý pred 20-tisícové publikum. Prečítal listy od speváčky Diany Ross a nositeľa Nobelovej ceny za mier Nelsona Mandelu.


19:24 - Pred Staples Centre začalo pršať. Na začiatok slávnostného ceremoniálu sa vtedy stále čakalo.


19:35 – Členovia rodiny Michaela Jacksona priniesli rakvu s jeho telom.


19:37 - Pastor Lucious Smith vzdal hold Jacksonovi, keď ho označil za brata, syna, otca a priateľa.


19:39 - Mariah Carey zaspievala svoju skladbu I´ll Be There.


19:44 - Queen Latifah predniesla prejav, počas ktorého zazneli aj slová: „Ak ste verili v Michaela, Michael veril vo vás.“ Jacksonovi prečítala tiež báseň od Mayi Angelou.


19:48 – Muzikant Lionel Richie zaspieval pieseň Jesus Is Love (pôvodne od Richieho skupiny Commodores).


19:54 - Svoj príhovor predniesol aj zakladateľ labelu Motown Berry Gordy.



20:07 – Stevie Wonder odohral a odspieval skladbu Never Dreamed You’d Leave In Summer. Ešte predtým predniesol prejav, počas ktorého povedal: „Michael, milujem ťa, povedal som ti to veľakrát. Potrebovali sme ťa tu na Zemi, no Boh ťa tam hore potrebuje zrejme viac.“



20:15 - Prejavy predniesli basketbalové legendy tímu Los Angeles Lakers Kobe Bryant a Magic Johnson. Štyridsaťdeväťročný Johnson publiku rozpovedal príbeh o tom, ako s Michaelom kedysi jedli hranolky a kura. Johnson sa objavil po boku herca Eddieho Murphyho v Jacksonovom videoklipe Remember the Time.


20:20 – Jacksonovu skladbu Will You Be There zaspievala držiteľka Oscara Jennifer Hudson spoločne so zborom.


20:26 - Emotívny prejav predniesol reverend Al Sharpton.


20:34 - Hudobník John Mayer odohral na gitare inštrumentálnu verziu Jacksonovej piesne Human Nature.


20:39 – Herečka Brooke Shields predniesla dojímavý prejav, počas ktorého citovala aj z knižky Malý princ od Antoina de Saint-Exupéryho „Moje priateľstvo s Michaelom bolo úplne prirodzené. Obaja sme sa totiž museli stať dospelými veľmi skoro,“ uviedla okrem iného herečka, ktorá sa s Michealom poznala od detstva.



20:47 – Michaelov brat Jermaine zaspieval pieseň Smile od Charlieho Chaplina, ktorá patrila medzi najobľúbenejšie skladby Kráľa popu. Zaznela vo filme Moderná doba (1936), v ktorom slávny Chaplin stvárnil hlavnú úlohu.



20:52 – Zazneli prejavy detí svetoznámeho bojovníka za občianske práva Martina Luthera Kinga Jr. – jeho syna Martina Luthera Kinga III a dcéry Bernice King.

20:59 – Namiesto prezidenta Baracka Obamu predniesla prejav kongresmanka Sheila Jackson Lee zastupujúca štát Texas. „Človek je nevinný až dovtedy, kým mu súdy nepreukážu vinu,“ uviedla politička, ktorá narážala na to, že Jacksona počas života obviňovali z rôznych skutkov, no nikdy mu nič nedokázali.

21:08 – Usher odspieval skladbu Gone Too Soon. Po jej interpretácii sa rozplakal a pod pódiom ho museli upokojovať členovia Jacksonovej rodiny.


21:13 – Na pódium sa v dobrej nálade vrátil s ďalšou ďakovnou rečou Smokey Robinson.


21:18 – Dvanásťročný Shaheen Jafargholi, finalista súťaže Britain's Got Talent, bol ďalším, kto si piesňou uctil pamiatku Michaela Jacksona. V Los Angeles zaspieval mladík, ktorý mal s Jacksonom vystupovať na jeho comebackovom londýnskom turné, skladbu Who’s Loving You.

21:24 – V Staples Center odznela charitatívna pieseň We Are The World, ktorú odspievalo niekoľko mladých spevákov.


21:29 – Poslednou piesňou verejnej rozlúčky bola Jacksonova skladba Heal The World.

21:34 – Nad Jacksonovou rakvou sa zhromaždila jeho rodina. Viacerí z nich nedokázali skrývať svoje slzy, napríklad aj jeho brat Marlon.

21:46 – V Staples Center sa modlitbou skončila verejná rozlúčka s Michaelom Jacksonom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu