Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jacksonova rodina požiadala o vykonanie druhej pitvy

Michael Jackson Zobraziť galériu (11)
Michael Jackson

LOS ANGELES - Rodina Michaela Jacksona požiadala o vykonanie druhej pitvy. Dôvodom majú byť "nezodpovedané otázky" týkajúce sa smrti Kráľa popu, ktorý skonal vo štvrtok 25. júna po zástave srdca.

Losangeleská polícia v sobotu po druhý raz vypočúvala Jacksonovho osobného lekára Conrada Murraya - jediného človeka, ktorý bol so spevákom v čase smrti. Hovorkyňa kardiológa Miranda Sevcik uviedla, že "objasnil niektoré nezrovnalosti" v prípade. Ako však dodala, "vyšetrovatelia hovoria, že doktor nie je podozrivý a zostáva v pozícii svedka tejto tragédie".

Sklamaná z nedostatku dôležitých informácií Jacksonova rodina požiada o druhú pitvu spevákovho tela, ktoré sa v súčasnosti nachádza na neznámom mieste. Večerné vydanie Los Angeles Times uviedlo, že ju už vykonali, ale nezmienilo žiadne výsledky. "Nepáči sa nám, čo sa deje," uviedol spevákov otec Joe Jackson pre magazín People. Po piatkovej prvej pitve zostala príčina smrti Kráľa popu nevyjasnená, potrebné sú ešte výsledky toxikologických testov, ktoré by mali byť známe do šiestich týždňov. Rodina vydala aj vyhlásenie, v ktorom opísala smrť Michaela ako "jeden z najtemnejších momentov v našom živote".

Bývalý americký politik a aktivista reverend Jesse Jackson, ktorý nie je spevákov príbuzný, uviedol v televízii ABC, že v piatok s ním rodina situáciu okolo smrti Michaela konzultovala. Ako povedal, Jacksonovci sú nahnevaní pretrvávajúcimi otázkami o príčine úmrtia a zameriavajú sa na úlohu doktora Murraya v celej situácii. Spevák si ho najal len minulý mesiac, aby mu pomohol počas nadchádzajúceho turné. "(Rodina) podozrieva tohto lekára a majú aj dobrý dôvod, pretože žiadny iný lekár nepovedal 'Toto boli posledné hodiny Michaelovho života a ja som tam bol. Dal som mu nejaké lieky'," uviedol Jesse Jackson. "Dlhuje rodine a verejnosti, aby povedal: 'Toto boli posledné hodiny Michaelovho života a presne toto sa stalo'. To je odôvodnené podozrenie," vysvetlil.

Hnev bolo vidieť aj medzi mnohými fanúšikmi na celom svete, ktorí sa stretli na rôznych miestach, aby vzdali hold svojmu obľúbencovi. Zhromažďujú sa na Hollywoodskom chodníku slávy pri spevákovej hviezde. V New Yorku sa ľudia stretli pred legendárnym harlemským divadlom Apollo, kde Jackson začal svoju kariéru v roku 1969. Black Entertainment Television (BET) rýchlo zmenila scenár ceremoniálu, počas ktorého dnes odovzdá svoje ceny, aby vzdala hold spevákovi. Na jedinečného Kráľa popu si zaspomínali aj návštevníci a vystupujúci na legendárnom festivale Glastonbury.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu