Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

David Copperfield na Slovensku

David Copperfield Zobraziť galériu (3)
David Copperfield

BRATISLAVA – Prešiel veľkým čínskym múrom. Nechal zmiznúť Sochu slobody aj dopravné lietadlo. Akoby nič lieta vzduchom, dáva sa rozrezať na polovicu, či zamknúť do trezoru, ktorý s celou budovou o chvíľu vybuchne. Najznámejší kúzelník celého sveta David Copperfield (48) dorazil včera po prvýkrát na Slovensko.

Americký mág ruského pôvodu prišiel do Bratislavy po vystúpeniach v Česku. Celý deň pred veľkolepou šou odpočíval v luxusnom autokare. Večer ho čakali dve predstavenia. Staré Mesto si preto vychutnal až po zotmení, keď sa zúčastnil na slávnostnej recepcii v hoteli Devín.

Po európskych mestách ho sprevádza niekoľko kamiónov s technikou, ako aj asi 40 členov jeho štábu.

Davida považujú za najväčšieho iluzionistu našej doby. Čo sa skrýva za jeho fenomenálnym úspechom? „Moje predstavenia sú o snoch ľudí, ktoré na javisku premieňam na skutočnosť. Nikto nesníva o vyťahovaní zajačika z klobúka. Ľudia snívajú o výhre v lotérií, alebo o ceste na Havaj. A ja im to umožním,“ prezradil Novému Času.

Aj najúspešnejší kúzelník sveta sa niekedy „utne“. „Zavše sa mi trik celkom nepodarí. Väčšinou však chybu zamaskuje. Raz, keď som do vzduchu zodvihol auto, skoro mi padlo na hlavu. Unikol som len o vlások.“ A ktoré z množstva kúziel má David najradšej? „Trik s lotériou. Bol snom môjho dedka a tak som rád, že ho dnes môžem splniť – a nielen jemu.“ V súvislosti s jeho trikmi, pri ktorých už nechal „zmiznúť“ viacero veľkých stavieb, nejedného Slováka napadne, či by nemohol nechať zmiznúť slovenský parlament. David ako veľký kúzelník dopredu nič nevylučuje. Ako vraví, možné je všetko. „Príprava podobného triku trvá niekoľko rokov. Nikdy však nehovor nikdy, takže uvidíme...“ uzatvára David.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu