Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vyhadzov jojkárky z paláca: Tento príspevok dožral prezidenta!

Jana Krescanko-Dibáková v spornej reportáži. Zobraziť galériu (11)
Jana Krescanko-Dibáková v spornej reportáži.

BRATISLAVA – Poriadne sa ho to dotklo! Ako topky.sk včera informovali, prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi (67) sa nepáčil príspevok, ktorý o ňom uplynulý piatok urobila jojkárska redaktorka Jana Krescanko-Dibáková (26). A preto ju nechal vyhostiť z Prezidentského paláca.

Hlavu štátu naštval minulotýždňový príspevok v hlavnom spravodajstve, v ktorom redaktorka zostrihala jeho najväčšie slovné prešľapy do jednej reportáže. „Chcela som, aby to nebolo stále iba o klasických frázach,“ obhajuje svoju prácu redaktorka a jedným dychom dodáva: „V príspevku nie je nikto, kto by na neho kydal. Je to len o jeho výpovediach. A to, že sa ´zhovadil´ sám, je problém pána prezidenta.“

Ivan Gašparovič zakázal prostredníctvom svojho hovorcu Mareka Trubača, ktorý s redaktorkou v tejto veci komunikoval, vstup do paláca. „Aj prezident je človek ako každý iný a účelovo zostrihať do reportáže iba slovné prerieknutia bolo zo strany novinárky neetické,“ povedal Trubač.

„Urobil som tak po prvýkrát a verím, že aj naposledy. Nie som nepriateľom demokracie, ani slobody prejavu, ale toto riešenie som považoval za najlepší spôsob, ako nastaviť zrkadlo úrovni slovenskej žurnalistiky. Verím, že okrem diskusie o opodstatnenosti môjho rozhodnutia si médiá všimnú aj samotný príspevok redaktorky a nech jeho úroveň zhodnotia sami,“ vysvetľuje dôvody konania hovorca hlavy štátu.

Kvôli príspevku o prezidentových brbtoch sa Jana Krescanko-Dibáková nemohla zúčastniť včerajšieho vymenovávania Miroslava Lajčáka do funkcie nového ministra zahraničných vecí. „Oni tvrdia, že to bolo neetické, ja si za tým stojím. Dnu pustili iba kameramana a ja som hodinu a štvrť stála vonku,“ reagovala rozhorčene jojkárska redaktorka. Nuž, nabudúce si asi rozmyslí, ako veľmi si „rypne“ do hlavy štátu.

 

VIDEO: Sporný príspevok, ktorý sa nepáčil prezidentovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu