Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Helena Vondráčková a Martin Michal boli online!

Helena Vondráčková, Martin Michal
Helena Vondráčková, Martin Michal (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA – Populárna speváčka Helena Vondráčková (61) sa narodila 24. Júna 1947 v Prahe. S manažérom a zároveň manželom Martinom Michalom (49) sa zosobášili 22. februára 2003 na hrade Karlštejn.

Martin Michal však nie je jediným mužom jej života. Predtým bola sedemnásť rokov vydatá za nemeckého basgitaristu Hellmuta Sickela. Helena Vondráčková patrí k stáliciam českého, slovenského ale aj poľského hudobného neba.

Na svojom konte má nezabudnuteľné piesne ako:

Červená řeka (1964)

Chytila jsem na pasece motýlka (1966)

Proč mě nikdo nemá rád (1969)

Dvě malá křídla tu nejsou (1974)

Lásko má, já stůňu (1974)

Tentokrát se budu smát já (1977)

Dlouhá noc (2000)

Manžel Heleny Vondráčkovej Martin Michal je v českom šoubiznise považovaný za jednu z najkontroverznejších osobností. Tento prívlastok potvrdil aj novou knihou, ktorú včera v Bratislave oficiálne predstavil. V diele s názvom „Lesk a špína showbyznysu“, ktoré tvoril za pomoci novinára Petra Macka, si zobral na paškál známe osobnosti českej aj slovenskej mediálnej scény.



Helena Vondráčková s mnaželom

Rozhovor

14:03:38 - otázka od: Roman vcerajsi koncert v sh pasienky bol vynikajuci,bol som tam...gratulujem Helenke k uspechu ako takemu...otazka...veri ci datum narodenia posobi alebo vpliva na jej uzasne ego talent a krasu...dakujem Datum narodenia by som tu moc nezdôrazňovala. Myslím si, že s talentom sa človek narodí.

14:04:09 - otázka od: zuzka p.Michal, co si myslite o nasich celebritach. Konkretnejsie o Durianovej, je naozaj taka...? Nedokážem to vyhodnotiť, pretože som sa s ňou stretával veľmi sporadicky. Na mňa bola vždy príjemná.

14:05:08 - otázka od: erika Dobrý deň, pani Helena. Ste najlepšia!!!,vyrastala som s Vašimi pesničkami..a keď som vás počula na živo..tiekli mi slzy - od dojatia.Vela šťastia. Otázka: budete ešte dlho spievať?Prajem Vám s Martinom vela lásky :-) Som rada, že vás môj spev oslovuje, spievať budem tak dlho, pokým o mňa bude mať publikum záujem. Inak ďakujeme obidvaja za pekné prianie.

14:05:28 - otázka od: erik Dobry den, chcel by som sa spytat pana Michala, ze ako dlho mu trvalo, kym sa nechal nahovorit na pisanie knihy. Viac ako rok.

14:06:12 - otázka od: martina@martina.sk Ahojte. Helenka, som vasa velka fanusicka. Zaujimalo by ma, ako ste sa spoznali s manzelom Martinom? Ak vám môžem odporučiť, obstarajte si práve vydanú knihu Lesk a špína showbyznysu. Tam určite nájdete odpoveď.

14:07:30 - otázka od: Natalia Dobry den Helenka, ja by som Vam len chcela popriat vsetko dobre do dalsich rokov. Mam 32 a vnimam Vas cely svoj zivot ako krasnu zenu, ktoru obdivujem. Ďakujem za Vaše prianie. Svoje životné jubileum som oslavovala takmer pred 2 rokmi. Bohužiaľ som sa od tej doby s mojim koncertným programom do Bratislavy nedostala. Takže sme teraz spojili príjemné s užitočným.

14:07:55 - otázka od: denisa NEBOJITE SA,ŽE TOUTO KNIHOU SI NAROBITE VEĽA NEPRIATEĽOV?DRŽÍM PALCE,NECH SA VAM KNIHA PREDÁVA.PA,PA Nebojim, pretože v knihe je všetko pravdivé a popisované podľa skutočnosti.

14:09:15 - otázka od: Helena Pani Helena!!! Ste fantastická žena, veľmi Vás a Vaše pesničky mám rada a držím Vám palce do ďalšieho života.Len ma mrzí,že sa nechávate zatiahnuť svojim manželom do rôznych špinavých káuz. Budte sama sebou, tou fantastickou a krásnou speváčkou. Pán manžel je trochu konfliktný človek a Vám to neprospieva. Nezdieľam Váš názor. Ak budete ochotná vnímať iba bulvárny názor, asi vám to nevysvetlím, ale ak si chcete vo veciach urobiť trochu viac jasno, prečítajte si knihu, v ktorej Martin všetky kauzy vysvetľuje tak, ako sa naozaj stali. Potom možno prehodnotíte svoje tvrdenie.

14:09:33 - otázka od: petr zaujimalo by ma, ci pan Michal chysta aj pokracovanie kontroverznej knihy.? myslím si, že nie je kontroverzná. Rozhodne nechystám.

14:10:36 - otázka od: patricia dobry den vam prajem Helenka ,,chcela by som sa spytat ci mate nejake tajomstvo ako byt uspesna ?a co vas stalo v zivite byt takouto uspesnou zenou ? Každý človek, ktorý je vystavený verejnosti, stráca istým spôsobom svoje súkromie. A to je asi tá daň, ktorú za to musí zaplatiť. Úspech musí byť podložený poctivou prácou.

14:12:13 - otázka od: tommme ako si spominate na svoje spevacke zaciatky s vaclavom neckarom? ako si teraz vychadzate? uz je na tom zdravotne lepsie? S Vaškem som začínala svoju kariéru v malom pražskom divadle Rokoko v roku 1965. Bol to môj veľký kamarát. Veľmi ma zasiahla jeho choroba. Obdivovala som, s akou trpezlivosťou a úsilím sa rozhodol túto chorobu prekonať. Z veľkej časti sa mu to podarilo. A ja sa z toho teším.

14:13:08 - otázka od: Rado Máte krásne zuby. Sú Vaše? Podľa jedného z českých bulvárnych týždenníkov sú všetky umelé. :) Musím vás ubezpečiť, že okrem dvoch koruniek sú všetky zuby moje - pravé.

14:13:34 - otázka od: alena dobry den. citala som, ze mate v cechach hausbot. budete niekedy kotvit aj na slovensku? Keby sme ho dokázali prepraviť na takú vzdialenosť, tak by sme sa tomu určite nebránili.

14:14:23 - otázka od: josep zdravim. Pani helena, zaujimalo by ma, ci vam neprekaza, ked vas nafotia bulvarni novinari v sprche na vasej chate...? Vadí mi to. Ale nedokážem tomu zabrániť. je to bohužiaľ daň za moju popularitu.

14:15:17 - otázka od: triny Helenka, aky je vas vztah momentalne s Katerinou Brozovou? este stale si vas manzel mysli, ze je "trabant"? :-) On už na to má už rozsudok - potvrdil to súd.

14:16:23 - otázka od: lubka Helena,odkedy ste s MM,ste terčom kritiky,až nenávisti pre neustále ťahanice so všetkými.Stojí vám MM za to??? Nevšimla som si to, čo píšete, pretože bulvár príliš nečítam. Mňa zaujíma realita.

14:18:08 - otázka od: Jana Pani Vondráčková, s obdivom možno konštatovať, že čas sa vo Vašom prípade zastavil, ste nádherná žena. Ako sa Vám podarilo udržať si "stálu mladosť"? Prajem všetko dobré. Za prvé, necítim v duši žiadnu nenávisť. Som optimista. Mám rada ľudí, prírodu, zvieratká. Snažím sa udržovať správnu životosprávu. Rada športujem. Milujem svoju prácu, rodinu. Skrátka, cítim sa šťastná. A to je možno ten dôvod.

14:20:13 - otázka od: anna krajčovičová Dobrý deň! Chcela by som sa spýtať či plánujete vydať ešte nieakú platňu a či sa nechystáte naspievať duet s M.Kubišovou, alebo H.Zagorovou.Rada vás počúvam, máte prekrásny hlas.Držím palce.Anka Práve chystám novinkové album s producentom Danem Hádlem a sme vo fáze výberu repertoáru. Teším sa na túto spoluprácu a želala by som si, aby sa to podarilo. Uvažujem o duetu s Bárou Basikovou, ale zatiaľ ešte celková koncepcia nie je úplne rozhodnutá.

14:20:50 - otázka od: Oľga Teším sa na knihu a verím, že v knihe bude "cítiť" temperament a otvorenosť, tak ako ju vnímam z osobnosti Vás oboch...fandím Vám :-) Veľmi pekne ďakujeme. A dúfam, že sa vám kniha bude páčiť a objasní vám plno vecí.

14:22:52 - otázka od: Jana Dobry den, pan Michal , citala som v jednom denniku, ze ste boli po rozvode Libora Boucka s M.Ď. jeho butlavou vrbou. Par dni po precitani tohto clanku, som videla v televizii rozhovor s Vami, kde ste povedali, ze to nie je pravda. Aka je teda pravda? Dakujem za odpoved a prajem Vam aj Vasej manzelke krasny den. V televízii som povedal, že som sa nikdy nevyjadroval k manželstvu Libora a Marianny. Pravdou však je, že v krízovej dobe som s Liborom niekoľkokrát hovoril a myslím si, že je to výborný človek a super kamarát.

14:24:27 - otázka od: nika kolko mate odohranych koncertov?...koho si najradsej pozyvate na koncerty ako hosta??...a co sa vam paci na vasej celkovej popularite?...a na spievani????????...ppozdravujem a fandim vam Koncertujem už tak dlho, že sa to nedá zrátať. Rada spolupracujem s Jiřím Kornem, Petrem Mukem, Michalem Davidem, Jitkou Zelenkovou, Bárou Basikovou a Karlem Gottem.

14:25:10 - otázka od: lucy dobry den ako prebiehal vas dnesny den??:) Stále sedíme pri počítači a rozprávame sa s vami. :-)

14:27:45 - otázka od: Maja Pani Helena, aký máte nový bytový doplnok v dome v Řitke ? Zaobstarali sme si po smutnom odchode našej dvanásťročnej fenky Lízy osemtýždňové nové šteniatko Nemeckého ovčiaka. Vzhľadom k tomu, že je veľmi temperamentná, zvedavá, drzá a sebaistá, dali sme jej meno Elza.

14:28:23 - otázka od: zuzana pekný deň vám želám,p. Michal a p. Helenka, je ťažké žiť v tak ťažo medializovanom manželstve, ste mi vešmi sympatický, aj keď by p. Michalovi chýba šibalksý úsmev, ktorý žiari s Helenkynej tváre......ste fajn... Ďakujeme. Môj muž asi nie je šibal. :-)

14:29:39 - otázka od: PRINCESS Dobrý deň; pozdravujem p. Helenku ste super !!! a na p. manžela mám otázku prečo zosmiešňujete?... a všetkých rad radom?... vieme aký je showbiznis ale takto verejne natrieť ľudí no to chce guráž (drzosť)... je Vaša kniha druh akejsi pomsty (osobnej)? K tomuto to speje...Diky Je vidno, že ste ju ešte nečítali, pretože tam nikto nie je zosmiešňovaný a urážaný. Takže doporučujem prečítať.

14:31:43 - otázka od: Dana Krajčovičová Ako sa majú manželia. A čí boli s koncertom na slovensku spokojný. Boli sme nadmieru spokojní. Atmosféra bola od začiatku koncertu úžasná. Ľudia sa skutočne prišli baviť. Aspoň na mňa to tak pôsobilo. Spolupracovali, spievali, tancovali, vyskakovali. Dokonca boli ochotní aj cvičiť. Pasienky boli vypredané do posledného miesta. Atmosféra v hľadisku bola rovnaká ako na javisku. Mali sme úžasný pocit. Myslím si, že aj hostia, ktorých som si priviezla, to cítili rovnako.

14:32:41 - otázka od: Janette Chcela by som sa opýtať, čo má pani Helenka najradšej, myslím nejaké obľúbené jedlo. Marhuľové knedle s tvrdým nastrúhaným tvarohom, maslom a cukrom. Ó, aká to diéta. :-)

14:37:26 - otázka od: Dana Ako ste strávili tieto letné prázdniny ? ,, a čo plánujete v novom roku ?? Tohtoročné prázdniny boli pestré. Najprv som navštívila môj vysnený Wimbledon. Videla som niekoľko úžasných tenisových zápasov. Časť leta sme strávili s manželom na hausbóte. Na desať dní sme odišli mojimi kamarátkami na tureckú riviéru. Ako každý rok som organizovala tenisový turnaj Helena Cup. Prázdniny sme zakončili nádhernou cestou dvomi karavanmi s našimi priateľmi po francúzsku. Cieľom boli zámky Loire. Nový rok zakončíme 21. decembra Vianočným koncertom v pražskej Lucerne, ktorého lístky sú už teraz v predaji. Mojimi hosťami budú: Michal David, Monika Absolonová a Jitka Zelenková. Na Silvestra sa budem opäť pohybovať pred kamerami na Václavskom námestí prí príležitosti Silvestrovskej polnočnej šou. V prvom kvartáli budúceho roku vydávam novinkové album s producentom Hádlom a už od decembra skúšam nový český muzikál Mona Lisa, ktorý bude mať premiéru 4. marca v pražskom divadle Broadway.

14:39:20 - otázka od: domča Zdravim p. Vondračkova, nechce sa Vám isť do dôchodku? Pekne krásne doma odpočívať...nie ste unavena z Vášho života?Baví Vás byť stále na výslní??????? NIe je to už otravné a únavné? Však jedného by z toho mohlo poraziť.....Prajem všetko dobré Domča Moje povolanie je zároveň i môj koníček. Zatiaľ mi táto práca prináša radosť.

14:40:26 - otázka od: martina pozdravujem Vás oboch-chcela by som sa opýtať,keby som veľmi chcela pre svoju dcéru Simonu vašu knihu s podpismi od obidvoch,venovali by ste mi ju??? Určite radi. Objednať si ju môžete na adrese www.agenturamm.cz a zdarma vám ju zašleme.

14:41:19 - otázka od: Anton Takáč Srdečne Vás zdravím, ďakujem za veľa nádherných piesní.Kedy bude Váš najbližší koncert v Košiciach?Veľa cestujete, kde pôjdete na najbližšiu dovolenku Do Koších sa chystáme 25. 11.

14:43:43 - otázka od: stanley Nebolievaju Vas po vystupeni hlasivky? A ak Vas niekedy bolia ako si ich liecite? Hlasivky nebolia. Môže sa stať, že sú prekrvené a pôsobí to, že zachrípnete. Potom je nutné nastoliť hlasový pokoj na niekoľko dní. Mne sa to stáva málokedy. Pred koncertom sa pravidelne niekoľko dní rozospievavám. Mám špeciálne hlasové cvičenia. Viem, ako s hlasivkami šetrne zachádzať.

14:45:43 - otázka od: Zero Ahoj Helenka a Michal co robievate vo volnom case, ked teda nejaky ten spolocny mate. Co rada varis a pomaha aj Michal. Martin do kuchyne nesmie. :-) Varím veľmi rada. Ak mám čas. Teší ma, že Martinovi všetko, čo uvarím, chutí. Až moc. :-) Máme kopec spoločných záujmov. Rada s ním jazdím na dovolenku, na nákupy. Obidvaja športujeme, hrajeme spolu tenis, jazdíme na ryby alebo sa venujeme nášmu novému psíkovi.

14:47:29 - otázka od: sandra dobrý deň, mňa by zaujímalo, kde sa Vám na Slovensku NAJVIAC PáčI čo a čo máte najradšej na Slovensku...ďakujem a prajem veľa úspechov v živote Mám rada Slovenské Nízke aj Vysoké Tatry. Už ako dievča, keď som chodila do školy, som mala možnosť sa s nimi dôkladne zoznámiť. Taktiež som v Tatrách strávila zimné dovolenky s lyžovačkou. Milujem slovenské publikum, ktoré je vnímavé, temperamentné a cítim, že im mám ešte stále čo povedať. Mám na Slovensku aj veľa priateľov a kamarátov.

14:48:00 - otázka od: dano jednemu nerozumiem,mate uz dost rokov aby ste posudili ze martin michal je s vami len pre peniaze.vobec ste si to nevsimli?? A viete, že nie? Ale je strašne dobré, že do môjho života vidíte tak dôkladne.

14:48:33 - otázka od: Ludvik Najlepsie piesne som pocul od Heleny Vondrackovej spievat v satni a boli od Beatles tak to bola parada,ked ju doprevadzal na gitaru ten liberecak. Myslíte tým Jana Kučeru? :-) To je skvelý muzikant. Ďakujem. :-)

14:49:34 - otázka od: Viki p.Helenka Vaše účinkovanie v Susedoch bolo super Môžem sa spýtať koho to bol nápad? A takisto pozravujem Vášho p.manžela Pekný deň Ponuka prišla od televízie Markíza. Všetko ostatné dohodol môj manžel Martin - ako môj menežér.

14:50:42 - otázka od: Lucia Pekny den prajem, ste velmi prijemny par. Zaujimalo by ma ci sa pan Michal neboji reakcii svojich znamych na knihu. Inak kniha sa zda byt zaujimava a pravdivo napisana. Konecne sa dozvieme nieco viac o znamych osobnostiach ku ktorym nema hocikto pristum. Gratulujem obom k uspechu a prajem stastie ako v pracovnom tak aj v osobnom zivote Obaja veľmi pekne ďakujeme. Určite sa nebojím reakcií, pretože preberané kauzy sú založené na pravde.

14:51:46 - otázka od: Martina Dobrý deň pani Helenka. Okrem vášho spevu sa mi veľmi páči aj váš tanec. Uvidíme vás niekedy tancovať ešte s Milanom Plačkom? Vyžarovali ste takú krásnu energiu. Martina z Trenčína Ďakujem za slová uznania. Veľmi rada som s Milanom spolupracovala. Je nielen skvelý tanečník a choreograf, ale aj milý, príjemný a citlivý človek. Stali sme sa priateľmi.

14:52:28 - otázka od: ANNA p.Michal.Kolko pracujete denne ako manažer p.Heleny?Mate víkendy volné? Moja manželka ma vyťažuje natoľko (pracovne) :-), že slovo víkend má pre mňa rovnaký význam ako pracovný deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu