Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Martin Huba bol online!

Martin Huba Zobraziť galériu (2)
Martin Huba (Zdroj: Topky.sk)

Prof. Martin Huba, (* 16.07.1943 Bratislava), herec, režisér, profesor VŠMU. Po absolvovaní štúdia sa v roku 1964 stal členom činohry Štátneho divadla v Košiciach.

Od roku 1967 pôsobí v Bratislave. Začínal v Divadle poézie, v rokoch 1968-1971 pôsobil v Divadle na Korze, z ktorého po jeho zákaze prešiel na Novú Scénu. Členom činohry SND sa stal v roku 1976 a v tomto súbore zotrval viac ako dvadsať rokov. Od roku 1999 nemá trvalý angažmán v žiadnom divadle a hosťuje na viacerých scénach.

Od 90. rokov aj režíruje, ako prvú v SND Enquistovu hru Zo života dážďoviek, potom Čechovove Tri sestry, viacnásobne boli ocenené Višňový sad a Tančiareň. Úspech mal aj s Kráľom Learom na Letných shakespearovských slávnostiach v Prahe. V Opere SND debutoval réžiou diela Juraja Beneša The Players na jeseň v roku 2000. Je často obsadzovaným filmovým hercom a učí aj na VŠMU. Ocenenie

Za svoju hereckú a režisérku prácu bol viackrát ocenený. V rokoch 1983 a 1986 mu udelili vyznamenanie – cenu Zväzu slovenských dramatických umelcov za divadelnú tvorbu. Získal Cenu Alfréda Radoka, Cenu Thálie, Krištálové krídlo, Dosky.

V marci 2007 získal ocenenie Český lev za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Jířiho Menzela "Obsluhoval jsem anglického krále", ktorý sa stal najúspešnejším českým filmom roka 2006. V septembri 2007 získal ocenenie Dosky za najlepší mužský herecký výkon za postavu Henrika v inscenácii hry Christophera Hamptona Popol a vášeň.

V novembri 2007 získal výročnú cenu Literárneho fondu.

Martin Huba stvárnil postavu gróga Lányiho v novom filme Dušana Rapoša Cinka Panna, ktorý prichádza do kín od 23. októbra 2008.

Rozhovor

09:47:25 - otázka od: Katka Martin, ja nemam ziadnu otazku, len Vas chcem pochvalit za kontrabas, ktory som mala moznost vidiet. Vlastne som Vas dovtedy az tak intenzivne nevnimala az na malu vynimku v americkej Tragedii :) ste super!!! Zaplat pan Boh, ze Kontrabas hram 20 rokov, som rad, ze sa Vam to paci. Tesim sa, ak sa Kontrabas stale ludom paci, myslim, ze tato tema sa stale paci. Glorifikovanie priemeru je tema vecna, nadcasova.

09:49:21 - otázka od: Pady Zdravim Vas Pan Huba!!! Otazka:Dokazali by ste aj v realnom zivote dakoho tak galantne a inteligentne vyhodit z restauracie ako ste to predviedli vo filme Obsluhoval jsem anglickeho krale?:-) Prajem Vam dalej vela sil a zdravia v profesionalnom i osobnom zivote!!!!!!!! Ak konkretne myslite na to zaucho, ktore som tam strelil neprijemnemu hostovi a cloveku, tak myslim, ze by som s tym nejak extra problem nemal, i ked si nemyslim, ze tento druh komunikacie patri do dobrych restauracii. Ale su situacie v zivote cloveka a to je aj pripad filmu na ktory sa pytate, kedy je zaucho tou najuslachtilejsou odpovedou.

09:51:05 - otázka od: filipo Dobry den chcel by som sa vas spytat co by podla vas nemalo chybat kvalitnemu hercovi-aky by mal byt??dakujem a drzim palce Otazka je velmi zlozita a protireciva, pretoze sa da zodpovedat od pripadu k pripadu, ale vo vseobecnosti si myslim, ze herec musi mat dost vnutornej energie a dostatocne vzdelany na to, aby na otazky, ktore su mu kladene aurorom cez dramaticky text bol schopny chapat a tak splnal predpoklad, ze bude schopny logicky odpovedat. Logicka intonacia zarucuje najspolahlivejsie kontakt s divakom.

09:54:42 - otázka od: Beatrix Zdravím Vás pán Huba - v akej divadelnej hre Vás možno vidieť? Prajem pekný deň)))))) V sucasnosti asi takou najreprezentativnejsou dramatickou ulohou na javisku je hra podla romanu Sandora Maraya, ktoru dramatizoval Christopher Hampton, ktoru hrame pod nazvom Popol a vasen. Taktiez hram v Goldoniho Certiciach - stareho zvodcu, v S - studiu uz 20 sezonu Suskindov Kontrabas. V pripade, ze pan Vladislav Chudik, vzacny to clovek a priatel riesi nejaku svoju zdravotnu indispoziciu, tak sa objavujem aj v Tanciarni, ktoru som reziroval, tiez v Slovenskom narodnom divadle.

09:56:39 - otázka od: Michaela Prajem príjemný deň - chcem sa spýtať pokračuje niekto z vašej rodiny hereckých šľapajách, ako vy? Nie, zatial nie. Zatial spominam preto, lebo mam 3 vnucata, chcem vsak verit, ze sa rozhodnu pre menej komplikovanu profesiu. Ona, nasa profesia je zdanlivo velmi efektna a putava, ale ako vsetko putave a efektne skryva vela zaludnosti. Jednou z nich je napriklad to, ze ludia si vytvaraju predstavu o nasej profesii podla tych jedincov, ktorym sa povedzme podarilo uspiet. To vyssie percento sklamanych osudov, hereckych osudov divak nepozna. Bol by som pri volbe tohto povolania velmi opatrny.

09:57:55 - otázka od: alma Ahoj - to vás naučila pani manželka tak dobre tancovať? Videla som vás na plese a ide vám to. Majte sa krásne a pokračujte len tak ďalej. Za vsetko, co je vo mne dobre vdacim knihe a manzelke a teda aj za ten tanec. Je pravda, ze manzelka je veduca katedry pedagogiky tanca a ze som od cias, kedy som ju uvidel hodne casu travil po vselijakych baletnych a tanecnych salach, mozno aj to ma osmelilo v mojom pohybovani sa na parkete.

10:00:11 - otázka od: Simona Koho by ste nominovali v kategoriách na speváka, speváčku a skupinu v ankete Zlatý Slavík. Nech sa vám v živote darí. Asi to bude suvisiet so zrelostou mojho veku, mna este stale dojima tklivost v hlase pani Mariky Gombitovej, bol by som velmi rad, ak by sa do povodnej formy dostal cim rychlejsie pan Muller, ktoreho som povazoval za najsuverennejsieho interpreta slovenskej pop musik. Ak by som si mal spomenut na skupinu, ktoru sa snazim chapat tak by to bol I.M.T. smile.

10:05:13 - otázka od: Matúš Varga Dobrý deň! Chcel by som sa spýtať p. Hubu, aké sú jeho spomienky na Miša Dočolomanského, a či dostal ponuka od p.Kňažka , aby ako hosť vystupoval v skvelej relácii Takí sme boli. Ďakujem Na Miska mam spomienky velmi intenzivne, boli sme spoluziaci, od 1. rocnika na VSMU az do poslednych bolestnych Miskovych dni sme boli v kamaratskom vztahu bez jedineho konfliktu, vzdy som Michala obdivoval, hlavne jeho manualnu zrucnost, obrovsku napaditost pri rieseni problemov, ktore boli pre mna neriesitelne, ci uz islo opravu mojho auta, alebo o prakticke posudenie zivotnych situacii, v ktorych sa clovek nachadza. U neho zmysel pre prakticnost vzacne bol schopny prechadzat do akehosi lyrizmu, co je dost vzacny ukaz. Bol velmi tolerantny k chybam a slabostia priatelov a ludi, co ho obklopovali, v dosledku toho bol velmi oblubenym kolegom. Pokial ide o relaciu Taki sme boli, zopar krat som bol pozvany, ale kedze moje pobyt v Bratislave su velmi sporadicke a casovo komplikovane, zatial som sa tejto relacie zucastnil 2x ako niekoho host. Azda v buducnosti bude ku mne moj pracovny cas milosrdnejsi.

10:09:54 - otázka od: Klára Dobrý deň, prajem! Ste pre mňa herec s veĺkým H. Rada by som sa Vás spýtala, čo je pre Vás najkrajšie na práci herca? Nemali ste niekedy chuť vo svojej kariére zabaliť to a robiť niečo normálne? Vstávať skoro ráno a ísť do obyčajnej práce, z ktorej sa vracať po ôsmich hodinách? Ďakujem. Iste ze sa clovek nevyhne chvilam, ze by veci zabalil a radsej sa zabalil do menej exponovaneho zamestnania, ale a toto ale suvisi s Vasou prvou castou otazky, zase pri spomienkach na tie pekne chvile, toto koketovanie s opustenim herectva ma rychlo opusta, no a co su to tie pekne chvile spojene s herectvom. Dost tazko definovatelny pocit, ktory herec zaziva na javisku, ked citi, ze ludia v hladisku su radi z toho faktu, ze v tom hladisku su a ze ja na tom javisku stojim. Totiz onen katarzny moment z obojstrannej pritomnosti z tohto akehosi, nazvime to spiknutia dvoch nerozumenosti. Dovolte vysvetlim. Aj vy ste sa spytali, ci nemam chut obcas robit nieco normalne, z coho sa da lahke dedukovat, ze herectvo sa za normalnu pracu nepovazuje a mate pravdu. Taktiez si myslim, ze sediet v hladisku a pozorovat onu nenormalnost, ktora prebieha na javisku by sa tiez dalo povazovat za nie celkom rozumne. A fascinujuce je ze tieto dve nerozumnosti vytvaraju nieco prekrasne a to je ten vyssie spominany katarzny moment radost z toho faktu, ze sme tam kde sme. Teda vy v hladisku a ja na javisku.

10:10:20 - otázka od: www.gangster.sk Dobrý deň p.Huba, Dostal ste už po hube? Vela krat, ale prezil som to, myslim, ze to patri k zivotu.

10:12:38 - otázka od: Natália Dobrý deň....mam iba zopar otazok na vas...ako sa mate?co si myslite ze je receptom uspechu?dakujem a prajem pekny den Byt narocny k sebe a dokonca o trochu viac, ako k svojmu okoliu.

10:14:26 - otázka od: Petra Aký je váš názor na poslucháčov VŠMU. Sú z roka na rok šikovnejší, nadanejší, alebo opačne, pribúda sebavedomých hlupákov? Tazko generalizovat. V kazdom rocniku sa najde niekto nadpriemeryn a niekto, kto sa mozno do skoly dostal len stastnou nahodou. Ak ma z niecoho obavu, tak z toho, ze stale menej citaju literaturu a je pravdou, ze prave takito z roka na rok pribudaju a taktiez je pravdou, ze nemat "nacitane" je pre herca skazou. Totiz v literature nachadzate potvrdenia pre svoje argumenty.

10:17:30 - otázka od: Zuzana Čakáte ešte na svoju životnú rolu ,alebo ju máte už za sebou.Ak áno, ktorá to bola? Musim priznat, ze herecka stastena bola ku mne velmi priazniva, myslim, ze uz som vycerpal jej dobru volu. I ked samozrejme ma clovek nejake tajne sny, myslim, ze v mojom veku uz treba byt na tuto temu opatrny. Z mojich hereckych spomienok akosi najvyraznejsie mi v hlave a srdci rezonuje Tuzembach z Cechovovych Troch sestier, Shakespearov Hamlet, Nquistov Andersen, Suskindov Kontrabasista, Bernahardotov Divadelnik, aby som spomeniul aj svoje prazske snazenia.

10:19:41 - otázka od: pedro V ktorom divadelnom predstavení po skončení VSMU ste vystupoval a mali ste trému? Napriek tomu, že určite na škole Vás učili bojovať proti tréme, lebo niektorí ľudia majú viac trému ako iní ľudia. Máte aj Vy keď ste začal hrať? A dokážete sa sústrediť ke´d hráte bez toho aby ste zabudli text, alebo sa Vám to niekedy prihodilo? ďakuje za odpoveď a želám príjemný deň. Na skole extra predmet, ktory uci nemat tremu nemame a myslim, ze by to ani nebolo dobre. Skor ucime ludi hladat istotu. S tou istotou je do kolisave a to pocas celeho hercovho zivota. Dodnes mam iste % tremy a vie ma pekne znervoznit, ak ju nemam. Trema je stabilizator a na druhej strane iniciator Vasho zivota na scene a bez tohto spustaca adrenalinu by to na javisku bolo tazsie. Pravdaze ide o tie pozitivne percenta tohto javu.

10:21:07 - otázka od: mumy Pán Huba, myslím že ste to najlepšie čo tu máme. Veľmi ste sa mi páčil vo filme Obsluhoval som... .Chcem sa len opýtať vy ste hral tuším v tv.insenácii, ktorú si už nepamätám ale hral tam aj p.Labuda a volalo sa to tuším Ja,Iliko a Ilarion nespomínate si náhodou na ňu? Ešte raz dolu klobúk pred Vami. Spominam si na neho. Spominam si, ze to bola velmi poeticka proza, mozno aj vdaka pritomnosti pana Labudu, ktoreho povazujem za jedneho z najlepsich, co tu mame.

10:22:16 - otázka od: milla Dobry den pan Huba.Vazim si Vas,ako herca,ale urcite ste aj dobry clovek.Chcela by som vediet co Vas spaja s mestom Spisska Nova Ves,kedze som Vas tu uz videla.Prajem vela osobnych a pracovnych uspechov.Dakujem, Milla Spaja ma fakt, ze je to rodisko mojho otca, spaja ma fakt, ze som tam bol kazdy rok na prazdninach u starych rodicov, spaja ma fakt blizkosti Slovenskeho raja a Vysokych Tatier, no skratka spajaju ma asi tie najsilnejsie puta, ktore ma s niecim spajaju.

10:24:42 - otázka od: pepa Zdravim Vas p.Huba,vzdavam uctu Vasemu hereckemu umeniu, pacite sa mi po boku vasej manzelky s ktorou tvorite sympaticky par.Co je vasim vzajomnym putom? Velmi sa tesim na film Cinka Panna, cim vas zaujal pribeh najviac? Nech sa Vam v zivote dari. Nasim najsilnejsim putom okrem nas seba samych su samozrejme nase dcery a nase vnucence, ktore nam zatial azda poskytli najintenzivnejsie a najstastnejsie chvile v nasich zivotoch. Cinka Panna je tiez o dcerke isteho rodica, ktora prekrocila zenit svojho povodu aj zenit zvyklosti prostredia v ktorom sa ocitla. Je to obdivuhodny pribeh o talentovanom jedincovi, ktory mal silu proti voli okolia aj voli najblizsich nedat talentu v sebe zahynut. Chcem verit, ze toto posolstvo viery vo svoju cenu najde dost pochopenia u divakov.

10:27:18 - otázka od: error Dobry den pan Huba, ako vychadzate s panom Hribom? S panom Hribom nemam ziaden problem, pri jeho interview sa mi pacia strucne otazky, ktore odpovedajuceho nutia odpovedat este strucnejsie.

10:28:04 - otázka od: sršeň Kto je vas najlepsi kamarat? Moja zena a dcery a azda, ked uz si budeme moct dovolit na seba byt narocnejsi, tak budu aj vnucence. Tam zatial pocitujem povinnost byt ohladuplny.

10:28:53 - otázka od: janka dobry den pan Huba, je to vynikajuci napad taketo online pisania z osobami z ktorymi si bezne napisat nevieme... Ste jeden z mojich oblubenych hercov vzdy si rada pozriem s vami predstavenie.Chcela by som vam zazelat len to najlepsie v sukromnom a profesionalnom zivote.. Pekny den + dufam, ze nebudete dostavat prilis vycerpavajuce otazky chiii:) J. LC Dakujem za prejav priazne. Mozno si niekedy cez javisko a hladisko tuto svoju sympaticnost este potvrdime.

10:30:07 - otázka od: Martina Dobrý deň, pán Huba. Ste veľmi šarmantný muž, vynikajúci herec a veľmi sa teším na Vašu Tančiareň budúci týždeň. Uvidím Vás niekedy aj v divadle v Košiciach???? Ďakujem a prajem Vám všetko dobré.... Tak je pravdou ze v Kosicicah som zacinal, po skonceni VSMU to bola moja prva stacia a taktiez je pravdou, ze od vtedy som sa tam vyskytol len 2x pri hostovani SND, budem rad, ak sa znovu ocitnem v Kosickom prekrasnom divadle, ale je to viac v rukach zamestnaneckeho osudu, ako mojich.

10:31:03 - otázka od: harang Ja by som chcel vedieť, či nemá pocit zbytočného živote, lebo nemal sa nikdy objaviť na scéne, nemal talent a dotlačený tam bol iba zásluhou otca. Síce názory sú rôzne, ale spôsobil on a takí ako on stagnáciu slov. dramatickej scény .....chvála Bohu je to už za nami a narodila sa nová generácia nadaných umelcov bez "protekčných tlačeniek" .....aj vaša matka vedela, že nie ste herec s talentom .... Dakujem za uprimne slova. Asi mate pravdu, no ale ako vidite, zivot je klam.

10:32:36 - otázka od: Zuzana Zdravim p. Huba, par rokov dozadu som Vas videla v Certiciach, kde sucastou ulohy bolo krmit sa spagetami a popijat "cervene vino". Nemali ste problem "ladovat" sa nasilu? Ja by som mala :-) Prajem vsetko dobré a same slnecne dni... Som rad, ze som vzbudil dojem,ze som sa ladoval, mozem Vam prezradit, ze z tych spagiet som nezjedol ani jednu, pretoze asi tazko by som hovoril. Je to nas osud vediet vzbudit dojem, ze cosi robime, alebo vieme. Vasa otazka zaplat pan Boh, co sa jedenia spagiet tyka, mi to potvrdila, zdravim, dobru chut:) do Vasich dalsich dni.

10:35:23 - otázka od: peter obcovic mam velmi rad vase herecke umenie. nezda sa vam, ze skutocneho umenia je na obrazovkach malo a coraz viacej ho nahradza bezducha komercia . uz ma to jednoducho nebavi. patrim k narocnejsim divakom . a Zda sa mi to, ale zial je to vo velkej miere aj v rukach divakov. Zial strasiak sledovanosti sa stal akousi neopodstatnenou vysackou kvality a bude asi dlhy proces nieco na tom zmenit, chcem verit, ze divakov, ako ste vy, ktori uz spominanej bezduchosti maju vyse hlavy, bude stale viac a to ma naplna nadejou, ze sa aj texty a vztahy, ktore nieco su schopne ponuknut aj narocnejsiemu divakovi budu objavovat v stale hustejsej frekvencii v nasich programoch.

10:36:12 - otázka od: wewa ake divadelne predstavenie a lebo zaner matte najradsej ?? Tragikomediu. Myslim si, ze je to najrozsirenejsie rozpolozenie duse ludi, s ktorymi sa stretavame a ktori nas obklopuju.

10:42:10 - otázka od: Pierre Dobrý deň. Ste veľká Slovenská kapacita a to nielen vo svojej brandži. V akom filme Vás môžeme vidieť v najbližšej budúcnosti. Pevné zdravie praje Peter - Liptov. Prave v najblizsich dnoch bude mat premieru novy slovensky film rezisera Dusana Raposa Cinka Panna, ktoru podla skutocnej udalosti hrdinky pre film scenaristicky prerozpraval pan Lubomir Slivka a obrazovo nam ju priblizil Janko Duris. Verim a dufam, ze tento romanticky pribeh dievcata, ktore nedalo zahynut svojmu talentu a z jednej velmi priemerne zaradenej muzikantky sa dokazala vdaka svojej voli, inteligentnosti a v dobrom slova zmysle posadnutosti presadit az na cisarskom dvore. Tento fakt uspenia jedinca, ktory na tomto uspechu ma levi podiel vdaka svojim povahovym vlastnostiam by, myslim si mohol naplnat urcitou odvahou aj ludi v hladisku s podobnym osudom. Totiz vzdy ma tesilo a naplnalo nadejou v ludsky rod, kedy jedinec neprijal nepriazen svojho losu a spravil vsetko preto, aby svoju predstavu o zivote priblizil k svojmu snu.

10:45:48 - otázka od: biba Dobry den pan huba, teraz sa do kin dostava film Cinka Panna, v ktorom hrate, chela by som sa opytat cim vas tato tema oslovila natolko, ze ste sa rozhodli v tomto filme hrat Myslim, ze som to uz viackrat v dnesnom online rozhovore spomenul, ale rad zopakujem. Oslovlila ma na pribehu hlavnej hrdinky sila jedinca vybojovat vitazny zapas so svojim nie velmi priaznivym osudom. A vybojovat ho natolko grandiozne, ako sa to Cinke Panne, tejto huslovej virtuozke, z povodnej nie velmi vyhodnej vychodzej pozicie muzikantky dotialhla az k onej spominanej virzuozite. Taktiez ma tam zaujalo, ze moja uloha bola dost rozporuplna a rozpor v dusi je pre herca tou najvacsou radostou pri praci. Tiez som sa rad stretol s panom reziserom Dusanom Raposom a ostatnymi tvorcami, s kolegami Slovakom, Zuzkou Kronerovou, povabnou gruzinskou Cinkou, obcianskym menom Anna Gurij a jej velmi sarmantnym filmovym otcom.

10:46:34 - otázka od: cooler verite v ufo? Vsetko, co som poznal a videl nuti ma verit vsetkemu, co som nepoznal a nevidel. Pomohol som si tymto citatom a takto asi je s mojou vierou v UFO.

10:46:48 - otázka od: kubko Pekné meno.. :) Dakujem, aj Kubo ma svoj sarm:)

10:47:32 - otázka od: kex pekny den majstre!otazku nemam ziadnu len chvalu pre vas.bol som sa na vas pozriet na predstaveni kontrabas,noo ste cislo!!!majster,pravy Neo! Dakujem. Skuste si prist potvrdit alebo vyvratit mienku na niektore z dalsich mojich predstaveni. Kazdopadne dakujem za priazen.

10:50:57 - otázka od: Martin Dobry den p. Huba, ake mate dalsie rozrobene-naplanovane projekty: film?-divadlo? Dakujem V sucasnosti natacam v Cechach film rezisera a scenaristu Masina Tri sezony v pekle z obdobia 30 - 50 rokov minuleho storocia ceskej historie. V Slovenskom narodnom divadle pripravujem inscenaciu Shefrovho Amadea, ktoru by som mal rezirovat a aj si v nej zahrat. Je to velmi masivny projekt a chcem dufat, ze ludia, ktori spolu so mnou stravia na tomto projekte cas, ho nebudu lutovat. Predstavenie by sa malo uviest v historickej budove SND, co myslim pre tuto dramu Mozarta a Salieryho je idealnym prostredim.

10:54:00 - otázka od: majo p.Huba patrite medzi nasich najlepsich hercov. Ake predstavenie by ste mi v SND odporucil? Ktore je vase naj ako pre herca a ktore ako pre divaka? S pozdravom Majo Z mojich jednoznacne Popol a vasen dramatizaciu romanu Sandora Maraya, ktoru zrealizoval Hampton.

10:54:38 - otázka od: Katka Ste veriaci? Akeho vierovyznania?Pekny den S vierou je to mierne komplikovane, som presvedceny, ze som veriaci a vierovyznania nevyhnutnosti nachadzania sily a zodpovednosti k svetu v sebe.

10:57:00 - otázka od: natalia kto bol vasim najoblubenejsim ziakom,ziackou,alebo aspon jednym z oblubenych a samozrejme talentovanych. Velmi hakliva otazka, velmi nerad by som sa niekoho dotkol a vlastne sa neda pri odpovedani nedotknut, takze vopred sa ospravedlnujem za moznu neobjektivitu, ale ludia, ktori ma azda svojim talentom ocarili najviac su pan Lukas Latinak a pan Ondrej Koval. Myslim, ze su to chlapci s velkou pritomnostou ale aj buducnostou. Musim povedat, ze verim vo viacerych a viacere:)

11:03:13 - otázka od: Andre Dobry den. Ako to vidite s kulturou na SVK. Ide to hore alebo stagnuje? Ste za statne dotacie na rozvoj filmu alebo skor cez sukromny kapital? Dakujem Ja som zasadne za co najsirsiu dohodu v celom spektre udalosti, ktore nas v zivote stretaju a teda aj za kombinaciu sukromnej a statnej podpory pri tvorbe filmovej, ale aj v celom spektre chapania kultury. Prezivame tak turbulentnu dobu, ze kazdy z nas je denno-denne tesotvany a nuteny predkladat ucty svojich povahovych a charakterovych vlastnosti, bol by som rad, ak by doba poskytovala priestor pre poziadavku, aby kazdy z nas musel hladat v sebe tie najhodnotnejsie vrstvy, pretoze som presvedceny, ze kazdy ich ma. Samozrejme mame aj vrstvy menej uslachtile. Zelal by som nam vsetkym, aby sme na tych neuslachtilych boli nuteni komunikovat co najmenej a so zelanim, aby sme boli schopni vytvarat si stale vacsi priestor pre komunikaciu o tom lepsom, co v nas je, by som sa s dovolenim rozlucil. Vsetko dobre vam prajem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu