Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Patejdl: K narodeninám dostal Fontánu. Potešila či sklamala?

Vašo Patejdl Zobraziť galériu (12)
Vašo Patejdl

Darček, aký v piatok dostal Vašo Patejdl (54) sa nedá odniesť v škatuli. Išlo totiž o prvú premiéru muzikálu Fontána pre Zuzanu, ktorá sa konala práve v deň Vašových narodenín. Ako sa darček páčil?

Známe a dnes už kultové hity Ak nie si moja, Dvaja, Mopedová či Nemožná sú práve z pera Vaša Patejdla, texty napísal Boris Filan. “Ten darček som si musel odpracovať. Je ale príjemné sledovať hercov na scéne, ako spievajú moje pesničky, ktoré sú staršie ako väčšina z nich,” povedal po premiére Vašo. Patejdl pre muzikálovú podobu dokomponoval ďalšie tri piesne: Sídlisková, Babenky a týpci, Modlitba.

Po viac ako dvadsiatich rokoch ožil na javisku príbeh Olina a Zuzany, dvoch mladých ľudí z mestského prostredia. Inscenačný tím mal neľahkú úlohu - pretlmočiť úspešný film Dušana Rapoša do javiskovej podoby. Libreto Karola Hlávku a Pavla Ruska je už napísané v štýle reči dnešných teenagerov. “Doslova po slovíčkach sme vážili každú jednu vetu a prispeli k tomu aj herci, ktorí si ešte dialógy počas skúšok upravili na svoju podobu,” povedal Pavol Rusko, ktorý je spolu s Ivom Ladižinským aj producentom muzikálu.

Úspech muzikálu naštudovaného podľa známeho filmu však nie je zaručený. Nasvedčovali tomu počas prestávky reči divákov, ktorí sa príliš nebavili. “Prvých dvadsať minút sa nič nedialo,” vytýkali tvorcom.
Medzi premiérovými hosťami bol aj režisér Dušan Rapoš s manželkou Evou Vejmělkovou. Tí naopak muzikál chválili. "Vnímal som to celé veľmi pozitívne, dostal to do ruky schopný a dynamický tím, ktorý vytvoril svoju verziu koncepcie Zuzany, zameranú na mladé publikum," povedal Rapoš.

Zdroj: SITA, Eva Janovická

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu