Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Tom Hanks podporil zmluvu AFTRA so štúdiami

Tom Hanks Zobraziť galériu (7)
Tom Hanks

Americký herec Tom Hanks podporil zmluvu menšej hereckej organizácie s hollywoodskymi štúdiami a postavil sa tak proti asociácii Screen Actors Guild (SAG).

Tá od štúdií žiada väčšie výhody. Herec sa podpísal pod e-mailovú petíciu, ktorá žiada členov asociácie, aby sa pripojili k zmluve Americkej federácie televíznych a rozhlasových umelcov (AFTRA) so štúdiami. Dohodli sa na nej 28. mája, aby sa vyhli situácii, aká nastala pri viac ako 100-dňovom štrajku hollywoodskych scenáristov.

SAG pokračovala vo vyjednávaní so štúdiami a vyzvala svojich členov na zamietnutie zmluvy federácie. Podľa petície AFTRA by znamenalo odmietnutie dohody koniec Hollywoodu. Medzi priaznivcami petície je aj bývalý prezident SAG Richard Masur, herečka Loretta Swit zo seriálu M.A.S.H. (1972), James Cromwell, Adam Arkin, Morgan Fairchild alebo Tess Harper.

AFTRA má približne 70-tisíc členov, zatiaľ čo SAG reprezentuje asi 120-tisíc hercov. Približne 44-tisíc ľudí je v oboch úniách. Platnosť kontraktov oboch organizácií sa skončí 30. júna. "Keď únie súťažia s
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu