Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Chrobák McCartney bojuje za kengury

Paul McCartney Zobraziť galériu (20)
Paul McCartney (Zdroj: SITA)

CANBERRA - Paul McCartney nezaprie svoju lásku k zvieratám. Exbeatle sa zapojil do medzinárodnej kampane proti plánovanému vyzabíjaniu stoviek kengúr na austrálskej vojenskej základni pri Canberre. Hudobník sa stal tvárou britskej ochranárskej skupiny Viva! a likvidáciu ostro odsúdil.

Úrady ortieľ smrti nad 500 vačkovcami vyniesli ešte v máji 2007. Tvrdia, že zvieratá sa premnožili a spásaním porastov ohrozujú iné miestne druhy. „Treba súrne konať a ochrániť kengury pred barbarským priemyslom, ktorý ich zabíja pre mäso a kožu. Prosím, pomôžte Vive! zastaviť túto hanebnú masakru,“ apeluje McCartney v internetovom posolstve. Hovorca austrálskych ochranárov Pat O´Brien varuje, že zabíjanie zvierat, ktoré sú symbolom krajiny, môže uškodiť turizmu. Aktivisti medzičasom sľúbili, že zvieratá budú chrániť vlastnými telami a okrem zorganizovania demonštrácií vytvoria ľudské štíty a barikády.

Manželstvo nezachránili, tak aspoň toto zvieratko. McCartney a Heather Mills bojovali aj proti zabíjaniu tuleních mláďat.
Chrobák McCartney bojuje za
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: keystone)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu