Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Pokoj v duši zlákal aj Ľuba Romana

Ľubo Roman si zahrá v novom slovenskom filme. Zobraziť galériu (8)
Ľubo Roman si zahrá v novom slovenskom filme. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Nakrúcanie nového slovenského filmu s poetickým názvom Pokoj v duši je v plnom prúde! Štáb režiséra Vladimíra Balka sa presúva po celom Slovensku.

Pre pripravovanú snímku vybrali tvorcovia naozaj zaujímavé lokácie. „Vraciame sa do Čierneho Balogu, kde nás čaká nakrúcanie v rómskej osade a budeme tiež v kláštore v Hronskom Beňadiku,“ vyratúva Balko. Dnes pred obedom v centre Bratislavy si hercov v akcii obzeralo množstvo zvedavcov, ktorí sa snažili stoj čo stoj dostať do samotného diania. Z Ventúrskej ulice, kde sa dopoludňajšie scény nakrúcali, sa štáb presunul do budovy bývalého Presscentra.

Tam sa chystala scéna, v ktorej si zahral herec Ľubo Roman. Rola mu prischla úplne na telo, pretože si zahral úspešného podnikateľa, ktorým je aj v súkromí. „Mám s podnikaním už nejaké skúsenosti, takže so svojou rolou som nemal problémy,“ povedal pre Bleskovky Roman. Ale ako ďalej vysvetľuje, filmovú úlohu zobral preto, že sa pozná s režisérom Balkom.

„Je to taká kamarátska služba. S Balkom som kedysi robieval, no teraz som už niekde inde. Dá sa povedať, že je to také osvieženie.“ Vhupnúť do kože svojej filmovej postavy vôbec nemal problém a nemusel sa na svoj návrat pred kamery nijako zvlášť pripravovať.

„Musel som sa len naučiť text, ale to som zvyknutý z divadla,“ vysvetľuje Roman. Rolu v novom filme prijal aj preto, lebo ho nadchli malé party známych hercov vo filme Jána Svěráka Vrátne lahve. „Keď som videl, že si tam zahralo veľa režisérových známych, tak som si povedal, že to skúsim aj ja s pánom Balkom,“ usmieval sa Roman.

Režisér Balko svojmu filmu verí. „Je to dráma, ktorá má silný príbeh, má to veľa emócií a to by mohlo diváka zaujať,“ hovorí. Film by mal podľa jeho slov ukázať, ako sa na Slovensku naozaj žije, „porovnať tradíciu na vidieku s modernosťou v meste.“ Na filme okrem Slovenska spolupracujú Česi, Poliaci a Maďari. Balko je s takéhoto „višegrádskeho“ štábu nadšený.

Pochvaľuje si najmä technický štáb z Českej republiky, vzťahy s ktorým prirovnal k časom zo spoločného federatívneho štátu. Na výrobnom pľaci vládla výborná nálada. Balko nezabudol spomenúť ani občerstvenie. „Máme tu skvelý catering. Ľudia tu majú pocit, že začínajú priberať,“ pobavil sa Balko. Posledná klapka filmu Pokoj v duši padne 26. septembra. Premiéra je naplánovaná na jar budúceho roku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu