Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Smrť Gottovho dirigenta: Bola to samovražda?

Dirigent mal osobné aj zdravotné problémy. Zobraziť galériu (13)
Dirigent mal osobné aj zdravotné problémy.

PRAHA - Smrť slávneho českého dirigenta Františka Preislera († 34), ktorý sa utopil na dovolenke v Taliansku, je stále obostretá tajomstvom.

Spevák Karel Gott (68) sa domnieva, že ide o samovraždu, a aj ľudia z hudobného sveta hovoria o tom, že si český Mozart siahol na život. „Riešil veľké citové problémy a navyše mal veľmi choré srdce,“ tvrdia ľudia z dirigentovho okolia.

Gottov obľúbený dirigent vraj stratil v posledných týždňoch iskru - rozvádzal sa a navyše ho hnevalo zdravie. „Ako by sa mu ani nechcelo žiť, bol bez nálady, úplne bez šťavy,“ tvrdia muzikantovi spolupracovníci. A už otvorene hovoria o tom, že Preisler mohol spáchať samovraždu, aby ukončil svoje trápenie.

Tento rok na jar postihla Františka Preislera v Španielsku, kde bol na koncertnom turné, srdcová príhoda. Život mu zachránila jedna flautistka, ktorá mu pomocou španielskeho šoféra urobila masáž srdca. „A povedala, že ak sa nebude urýchlene liečiť, do pol roka tu nebude,“ prezradila jej priateľka Zdena Kutálková.

Dirigent však na svoje zdravie nedbal a pracoval ako o život. Lenže na začiatku leta začal viditeľne upadať. „Zmenil sa na nepoznanie, nejako ho všetko prestalo zaujímať,“ zhodujú sa muzikanti.

Ukončil teda Preisler dobrovoľne v mori svoje trápenie? Rodina o príčine smrti zaryto mlčí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu