Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Harry Potter: Stroj na prachy

Harry Potter opäť láme rekordy. Zobraziť galériu (25)
Harry Potter opäť láme rekordy. (Zdroj: Nový Čas)

LONDÝN - Do našich kín dnes prichádza piaty diel úspešnej ságy - Harry Potter a Fénixov rád.

Čarodejnícky učeň pričarúva všetkým veľké peniaze. Len spoločnosť Warner Brothers zarobila doteraz na filmoch o Potterovi vyše 367 miliárd Sk!

27 miliárd Sk

Harry Potter urobil z autorky Joanne K. Rowling (41) najbohatšiu ženu Británie. Ešte pred trinástimi rokmi žila sama s deťmi zo sociálnej podpory. Dnes býva v luxusnej vile v Londýne za 467 miliónov korún.

230 miliónov Sk

Sympatický červenovlasý herec Rupert Grint (17) si za úlohu Harryho kamaráta Rona Weasleyho na konto pripísal „skromnú“ štvrť miliardu korún. Na hereckom konkurze zahviezdil vlastným domácim videom.

1,1 miliardy Sk

Daniel Radcliff (17), filmový Harry Potter, je dnes najbohatším tínedžerom Británie. Začínal v desiatich rokoch ako televízny herec (David Copperfield). V roku 2001 prišiel prvý Harry Potter. Jeho prvá čarodejnícka gáža bola 11 miliónov korún.

500 miliónov Sk

Najlepšia a najbystrejšia kamarátka Harryho Pottera Emma Watson (17), alias Hermione Granger. „Buďme úprimní, mám toľko peňazí, že už v živote nemusím pracovať,“ hovorí herečka, ktorá má na konte viac ako pol miliardy korún. Za ďalšie dva filmy by jej malo pribudnúť ešte dvesto miliónov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu