Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Rowlingová si pri písaní Pottera išla vyplakať srdce

JK Rowling sa objavila aj na nedávnej premiére filmu Harry Potter a Fénixov rád Zobraziť galériu (6)
JK Rowling sa objavila aj na nedávnej premiére filmu Harry Potter a Fénixov rád (Zdroj: ČTK)

LONDÝN - Spisovateľka JK Rowling uviedla, že pri písaní posledných viet záverečného dielu o Harrym Potterovi, cítila eufóriu a zároveň ju to totálne položilo.

V talkšou Jonathana Rossa uviedla, že "keď som dokončila kapitolu blízko záveru, začala som nariekať." Rowling tiež prezradila, že postava Harryho Pottera bola úplne vymyslená, kým pri postave Rona Wesleyho sa nechala inšpirovať svojím priateľom Seanom. Rozhovor odvysiela v piatok večer televízna stanica BBC One. Keď dokončila knihu, bola sama v hotelovej izbe. "Išla som si vyplakať srdce, vypila som naraz polovicu šampanského z minibaru a išla som domov s riasenkou roztečenou po celej tvári, bolo to naozaj ťažké," hovorí.

Spisovateľka uviedla, že to bol nadľudský výkon udržať britské obsadenie všetkých filmov o Potterovi. Dosiaľ sa na internete objednalo 1,6 milióna výtlačkov posledného dielu príbehu o čarodejníkovi s názvom Harry Potter and The Deathly Hollows. Kniha vyjde 21. júla. Najnovší zo série filmov - Harry Potter a Fénixov rád mal v utorok premiéru v Londýne. Film sa začne premietať na celom svete od 11. júla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu