Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Johnny Depp ako Litvinenko?

Johnny Depp Zobraziť galériu (9)
Johnny Depp

LOS ANGELES - Prípad otráveného ruského agenta Alexandra Litvinenka (43) fascinoval Hollywood.

Najrýchlejší spomedzi záujemcov o strhujúcu story bol herec Johnny Depp (43), ktorý už kúpil práva na sfilmovanie špiónovho života. Dokonca má ambíciu zahrať si hlavnú úlohu.

So zatajeným dychom sledoval svet vlani v novembri okolnosti vraždy bývalého agenta ruskej tajnej služby, ktorého otrávili rádioaktívnym polóniom. Väčšina stôp pritom viedla až do Kremľa. Litvinenko ochorel v Londýne po stretnutí s istým Talianom, s ktorým mal prebrať možných podozrivých v prípade zavraždenej ruskej novinárky Anny Politkovskej. Tá vo svojej práci ostro kritizovala práve Kremeľ a porušovanie ľudských práv ruskými jednotkami v Čečensku.

Aj keď okolnosti Litvinenkovej smrti sú v štádiu vyšetrovania, príbeh opradený tajomstvom a možným sprisahaním na najvyšších miestach je ako stvorený pre hollywoodsky trhák. To si dobre spočítal aj herec Johnny Depp. Jeho produkčná spoločnosť Infinitum Nihil už kúpila práva na sfilmovanie knihy Sašov príbeh: Život a smrť ruského špióna a už tento týždeň chcú na projekte začať pracovať. Povráva sa, že Litvinenka by chcel stvárniť samotný Depp, no o hlavnej úlohe nie je doposiaľ rozhodnuté. Nie je však vylúčené, že tento príbeh nakrútia viacerí režiséri.

Prípad Litvinenko >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu