Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Šok: Rytmus uj*bal skladbu J*be detskej speváčke!?

Žeby bola Petra Jurinová Rytmusovým idolom? Zobraziť galériu (6)
Žeby bola Petra Jurinová Rytmusovým idolom?

BRATISLAVA – Vyzerá to tak, že raper a aktuálne aj porotca Česko Slovenskej SuperStar – Patrik Rytmus Vrbovský (33) hľadá pri hudobnej tvorbe inšpiráciu všade, kde sa len dá. Najnovšie zalovil medzi detskými hviezdičkami. Jeho aktuálny počin s názvom J*be sa totiž okato podobá na pieseň Po poltóne, ktorú koncom 90-tych rokov nahrala tínedžerská interpretka Petra Jurinová (25).

Rytmusova aktuálna skladba J*be vyvolala v ľuďoch rozporuplné pocity. Ako to už býva u kontroverzného rapera zvykom, ani v tomto prípade si pri tvorbe textu nekládol servítku pred ústa. Okrem množstva vulgarizmov, ktoré v piesni použil, stihol v skladbe tiež dourážať pár známych tvárí z nášho šoubiznisu. Treba však podotknúť, že viacerí jeho priaznivci, ale aj odporcovia, sa zhodli na tom, že tzv. podmaz piesne má niečo do seba. Zistili sme však, že jeho podstatnú časť si Rytmus bez povolenia „požičal“!

Hudobný základ raperovej piesne sa totiž výrazne ponáša na skladbu detskej speváčky 90-tych rokov Petry Jurinovej s názvom Po poltóne. Zhruba osem taktov je v skladbách identických. Oslovili sme preto Jurinovej bývalého producenta – Tomáša Kmeťa, ktorý je zároveň aj spoluautorom spomínanej piesne.

„Teší ma, že Rytmus vyrastal na pesničkách Peti Jurinovej,“ poznamenal hudobník pobavene. V čase, keď bola interpretka aktívnou speváčkou, mal Rytmus 21 rokov. Obdiv k Petre mu zrejme zostal dodnes.

Kmeť na adresu toho ešte dodal: „Mozart, keď si od neho niekto ´požičal motív´, vraj skonštatoval, že to nie je plagiátorstvo, ale známka dobrého vkusu.“ 

V súvislosti so vzniknutou situáciou sme od Kmeťa chceli vedieť, či plánuje Vrbovského zažalovať za porušenie autorských práv. „S Patrikom sa určite dohodneme. Dúfam,“ nádeja sa. Otázne však je, či sa mu s ním vôbec podarí skontaktovať. Keď sme sa totiž chceli s raperom spojiť, bolo to nemožné. Dva dni mal vypnutý mobil. Na naše telefonáty a otázky nereagovala ani jeho manažérka.

Zatiaľ teda zostávajú dôvody, kvôli ktorým sa Rytmus nechal inšpirovať skladbou detskej speváčky, neobjasnené. Nechajme sa prekvapiť, s čím príde nabudúce. Žeby s Mandarinkou Darinkou od Mišky Paštékovej?

Sú si podľa vás obe piesne podobné? Vypočujte si ich a vyjadrite svoj názor v ankete pod článkom!  

Informácie o tom, ako obliekajú superstaristov nájdete TU.

VIDEO: Rytmusova skladba s názvom J*be.

 

VIDEO: Skladba Petry Jurinovej s názvom Po poltóne.



Hudobne video


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu