Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sexuálny život sa dá zlepšiť aj používaním korenín

Mnohé páry pre spestrenie sexuálneho života a povzbudenie žiadostivosti používajú najrôznejšie, niekedy až extrémne metódy. Niekedy ani netreba zájsť veľmi ďaleko - stačí sa poobzerať po potravinách a koreninách, ktoré sa bežne používajú v domácnostiach, alebo bylinách rastúcich v záhradách.

Prostriedky na zvýšenie pohlavnej túžby, teda afrodiziaká, sa po celom svete používali od nepamäti. Patrili k veľmi vyhľadávaným látkam a boli spájané predovšetkým s mytológiou. Niektoré z nich sa však môžu považovať za drogy a pri nesprávnom či nadmernom používaní dokonca spôsobujú smrť.

Obrady a mystika
Z minulosti sú známe sušené, ale aj čerstvé časti pohlavných orgánov niektorých živočíchov či pomleté parohy jeleňov a rohy nosorožcov. Toto súviselo hlavne s poverami a snahou získať sexuálnu energiu od veľkých a silných zvierat. Za obeť často padli i jašteričky, krokodíly a tiež morské živočíchy. Pri rôznych obradoch sa na zvádzanie sexuálne chladných (frigidných) žien využívali semená durmanu zmiešané s kvetom konope. Pohlavne chladným ľuďom sa dávalo tiež piť víno s koreňom mandragory a predovšetkým šamani zvykli kvôli vyvolaniu tranzu fajčiť sušené hlavy muchotrávky červenej. Táto sušená huba tiež zvyšuje sexuálnu dráždivosť. K obľúbenému afrodiziaku predovšetkým v Číne a Indii patrila šťava z makovíc, ktorá mala povzbudzovať erotickú fantáziu.

Pestujte v záhradách
Nemusíte sa hrať na šamanov ani stredovekých čarodejníkov, aby ste si zvýšili sexuálny apetít. Letné obdobie prináša množstvo rastlín a bylín, ktoré môžete v sušenom stave zúžitkovať pri príprave jedál i počas zimných mesiacov. Stačí len v kuchyni vyčarovať lahodný pokrm a dochutiť ho rôznym korením. Siahnuť môžete po bazalke, čiernom korení, kôpri, šalvii, petržlene, bazalke, šafrane, zázvore, zeleri, rozmaríne, tymiáne alebo chili papričkách.

Môžete vyskúšať
Z minulosti sa zachovalo niekoľko osvedčených receptov, ktoré sa s úspechom používali. Ide napríklad o zelerovú polievku, ktorá by mala zlešovať potenciu. Odskúšaný je aj paradajkový šalát s bazalkou, jedlá pripravované z cesnaku alebo chrenu. Pozitívne účinky sú rovnako pripisované ryže varenej v smotane alebo mandľovej polievke, dochutenej cukrom a škoricou. Za afrodiziaká sa považujú i pistácie, mandľa, čokoláda, med, predovšetkým med z rozmarínu, ale aj medovina a propolis. K obľúbeným nápojom patrilo tiež víno so šafranom, prípadne víno z granátových jabĺk, ktoré obnovuje pohlavnú túžbu. Pestrý sexuálny život pomáha udržiavať i ženšenový čaj.

Týmto sa radšej vyhnite
- španielske mušky - ide o prášok z rozomletých tiel chrobákov. Vo väčších dávkach je prípravok prudko jedovatý a vo väčšine krajín je zakázaný
- johimbín (alkaloid – kryštalická látka z kôry tropických rastlín) - má povzbudzujúci účinok na potenciu, ale vo vyšších dávkach v kombinácii s alkoholom je smrteľný
- alkohol - v malom množstve odbúrava zábrany, pri častom a nadmernom používaní môže spôsobiť impotenciu - tabak - sexu úplne škodí, poškodzuje cievy a toporivé telieska
v pohlavných orgánoch

Čo povzbudzuje sexuálnu chuť
- povzbudzujúci účinok na metabolizmus - aníz, artičoky, cibuľa, cesnak, kvasnice, žihľava, škorica, med, brokolica...
- zlepšenie prekrvenia pohlavných orgánov - žihľava, petržlen, cesnak, zázvor, čili paprika...
- stimulácia centrálneho nervového systému - červená paprika, zeler, rozmarín, šalvia, šafran, zázvor...
- dráždiaci účinok na pohlavné orgány - petržlen, chren, čierne korenie, červená paprika, zeler...
- stimulácia podvedomia pôsobením vôní - santal, zázvor, šalvia, saturejka...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu