Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chcel predávať šumivé mlieko, dostal zákaz od Coca-Coly

Nové šumivé mlieko
Nové šumivé mlieko

WELLINGTON - Do sporu s nápojovým gigantom, firmou Coca-Cola sa dostal novozélandský majiteľ mliekarne. A to všetko len preto, že na miestnom poľnohospodárskom veľtrhu chcel predstaviť svoj vynález: šumivé mlieko s príchuťou koly, napísala miestna tlač.

Organizátori veľtrhu National Fieldays v meste Hamilton, ktorý je najväčší na južnej pologuli, ale Richardovi Revellovi oznámili, že predajom svojho produktu by porušil ich dohodu s medzinárodnou nápojovou korporáciou.

Veľtrh, ktorý sa začína dnes, pravidelne navštívi viac ako 140 000 ľudí a Revell dúfal, že tu bude môcť predstaviť svoje ochutené mlieko. "Chcel som propagovať miestne mlieko vo veľkom stane venovanom novozélandským novinkám. A kde je nejaký komerčný rozpor?" pýta sa Revell.

"Organizátori hovoria, že tu nesmiem svoj nápoj predávať, len ho ponúkať na ochutnanie v malých pohároch. A aj tak by som mal dovolené si otvoriť len malý stánok v zadnej časti výstavnej plochy. To mi za to nestojí," dodal.

Revell vyvíjal sýtený mliečny nápoj posledných šesť rokov s pomocou svojej deväťročnej dcéry Chloe. Pracovať na ňom začal po tom, čo zistil, že predaj mlieka klesá.

"Nezakázali sme pánovi Revellovi prísť na veľtrh, bude tam vítaný," povedala hovorkyňa Coca-Coly Suzanne Clarksonová. "Ale nemôže predávať svoj výrobok, pretože máme uzavreté zmluvy o exkluzívnych dodávkach a sponzorstve."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu