Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zničili suveníry s Obamovou podobizňou

V krstnom mene prezidenta Barack je namiesto jednoho písmena R dve
V krstnom mene prezidenta Barack je namiesto jednoho písmena R dve

CANBERRA - Dve stovky pamätných hrnčekov s portrétom Baracka Obamu nechal zničiť obchod so suvenírmi v austrálskom parlamente. Nebolo to ale preto, že americký prezident už dvakrát odvolal plánovanú cestu do Austrálie; hrnčeky sa zmenili na črepy po tom, čo jeden zo zákazníkov upozornil, že je na nich chybne napísané Obamovo krstné meno: Barrack.

Agentúra AP dnes napísala, že chybu urobil nemenovaný úradník, ktorý šálky objednával od výrobcu. Podľa Alana Thompsona, šéfa odboru parlamentných služieb, je podobný omyl veľmi zahanbujúci.

"(Obama) je nesmierne významnou hlavou štátu. Je to pre nás veľká česť privítať ľudí, ako je prezident Obama, a preto nemôžeme mať v predaji takéto veci," povedal dnes miestnej tlači.

Obama tento rok už dvakrát odvolal plánovaný let do Austrálie. Prvýkrát sa rozhodol zostať vo Washingtone, aby pomohol na tŕnistej ceste pri schvaľovaní svojej kľúčovej zdravotnej reformy v Kongrese. Návštevu plánovanú na tento mesiac pre zmenu zmarila ropná škvrna, ktorá zamoruje Mexický záliv a americké pobrežie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu