Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Nemec "opravuje" domy a múry s pomocou Lega

Lego ako súčasť múrov či domov
Lego ako súčasť múrov či domov

BERLÍN - Pomocou súčiastok z detskej stavebnice Lego sa snaží Berlínčan "opravovať" rúcajúce sa múry a pamiatky. S farebnými kockami jednej z najobľúbenejších detských hier už precestoval kus sveta.

Jan Vormann (26) svoj pestrofarebný materiál použil na mnohých miestach, jeho práce možno vidieť od starého mesta v Tel Avive až po newyorský Bryant Park. Neraz sa mu stalo, že sa do práce zapojili aj okoloidúci, ktorí mu pomáhali starostlivo ukladať kocky Lega na miesto.

"Vďaka žiarivým farbám Lega priťahuje moja práca pozornosť aj na najmenšie časti našich miest, ktoré sa rozpadajú," cituje berlínskeho "reštaurátora" denník The Daily Telegraph. "Farebné kocky priťahujú pozornosť ľudí a upozorňujú ich na to, že tento múr, socha alebo stavba nie je z nejakého dôvodu kompletná, že sa rozpadáva."

Jan Vorman začal so svojou prácou na umeleckom festivale v Ríme v roku 2007, odvtedy prešiel celý svet. "Najviac sa mi páčila práca v Berlíne. Zaplnil som farebnými kockami diery, ktoré zostali v múroch po nábojoch z druhej svetovej vojny."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu