Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zomrela najstaršia Američanka, mala 114 rokov

Mary Josephine Rayová
Mary Josephine Rayová

WESTMORELAND - Vo veku 114 rokov zomrela v nedeľu v americkom štáte New Hampshire Mary Josephine Rayová, ktorá bola podľa dostupných údajov najstaršou žijúcou osobou v Spojených štátoch a druhým najstarším obyvateľom zemegule.

Rayová zomrela vo veku 114 rokov a 294 dní v starobinci v meste Westmoreland. O úmrtí v pondelok informovala jej vnučka Katherine Rayová. Najstaršia Američanka bola podľa nej až do posledných chvíľ čulá a aktívna, ešte minulý týždeň poskytla interview istému časopisu, a veľmi sa tešila a pripravovala na svoje 115. narodeniny.

Rayová sa narodila v roku 1895 v Kanade, do Spojených štátov sa presťahovala ako trojročná. Jej manžel Walter Ray zomrel už v roku 1967. Rayová po sebe zanecháva dvoch synov, osem vnúčat, 13 pravnúčat a päť prapravnúčat.

Žezlo najdlhšie žijúcej osoby v Spojených štátoch po Rayovej preberá Neva Morrisová, ktorá žije v starobinci v Ames v štáte Iowa a má 114 rokov a 216 dní. Najdlhšie žijúcou osobou na celom svete je Japonka Kama Činenová, ktorá má 114 rokov a 301 dní. Podľa dostupných prameňov sa najvyššieho veku dožila Francúzka Jeanne Louise Calmentová, ktorá zomrela v auguste 1997 vo veku 122 rokov a 164 dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu