Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Slovenský Červený kríž vyzbieral pre Haiti 100 tisíc

Ľudia v zemetrasením zničenom Haiti
Ľudia v zemetrasením zničenom Haiti (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovenský Červený kríž 15. januára 2010 vyhlásil verejnú zbierku na pomoc obetiam ničivého zemetrasenia na Haiti. Zbierka bola ukončená 5. februára 2010 a finančný výťažok v hodnote 99 752,84 € bol zaslaný 16. februára 2010 na účet Medzinárodnej federácie Červeného kríža a Červeného polmesiaca (MFČK/ČP) v Ženeve.

MFČK/ČP vyhlásila 3-ročnú výzvu pre všetky národné spoločnosti ČK a ČP vo výške 105,7 milióna švajčiarskych frankov (73 miliónov eur), ktoré by mali pomôcť 300 000 ľuďom. Finančné prostriedky sa budú čerpať postupne, podľa toho, ako bude napredovať obnova. Doteraz MFČK/ČP zabezpečil nákup pitnej vody a jedla, v najbližších mesiacoch budú finančné prostriedky použité na kúpu stanov a diek, nakoľko sa očakáva obdobie dažďov a bude potrebné zabezpečiť dočasné ubytovanie.

Zaznamenali sme veľký ohlas a neobvykle veľkú spolupatričnosť, a to tak od fyzických, ako aj právnických osôb. Výška jednotlivých vkladov bola rôzna, pohybovala sa od 1€ až po 2 000 €, pričom najvyšší vklad bol v sume 15 000 €.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu