Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Na Haiti prežil pod troskami možno štyri týždne!

Zemetrasením zdevastované Haiti.
Zemetrasením zdevastované Haiti. (Zdroj: SITA)

PORT-AU-PRINCE - Štyri týždne po katastrofálnom zemetrasení našli včera v troskách tržnice živého muža. Trpel veľkou dehydratáciou organizmu a podvýživou, ale podľa lekárov nemal inak vážnejšie zranenia.

Ako dnes oznámila televízia CNN, zatiaľ nie je isté, či muž ležal po troskami celé štyri týždne od zemetrasenia 12. januára alebo či sa pod nimi ocitol počas následných otrasov.

Rodina Evana Muncieho (28) oznámila, že v tržnici mladý muž predával ryžu. On sám už stihol lekárom povedať, že v čase, keď bol v troskách, mu niekto priniesol vodu. Podľa zdravotníkov však hovoril akosi zmätene a chvíľkami sa domnieval, že je stále zavalený pod troskami. "Bol vyčerpaný... Mal otvorené zranenia na oboch nohách, ktoré mu hnisali," popísal mužov stav doktor Mike Connelly. Dodal, že ľudia, ktorí ho do nemocnice priniesli, ho našli keď odstraňovali sutiny na tržnici. Lekár zdôraznil, že počas uplynulého mesiaca musel mať muž k dispozíciu nejakú vodu. Inak by neprežil. Nie je jasné, ako sa k nej dostal. "Som si istý, že na začiatku bol pri zmysloch, takže bol schopný nájsť si nejaké zásoby," poznamenal lekár.

Zemetrasenie so silou siedmich stupňov zasiahlo Haiti 12. januára. Oficiálne si vyžiadalo vyše 210 tisíc obetí. Vláda krajiny vyhlásila koniec pátrania po tých, čo prežili už 23. januára. No aj potom sa našli niekoľkí Haiťania, ktorí katastrofu prežili pod troskami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu