Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Na Haiti sa zrútila škola, zahynuli tri deti

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PORT-AU-PRINCE - V severnej časti Haiti sa v pondelok okolo obeda (miestneho času) zrútila jedna z tamojších škôl a pod jej troskami zahynuli tri deti. Informoval o tom Červený kríž.

Hovorca miestnej pobočky tejto medzinárodnej organizácie Pericles Jean-Baptiste spresnil, že incident sa odohral v meste Cap-Haitien asi 130 kilometrov od metropoly Port-au-Prince. V čase, keď tam spadla jedna zo stien školy, sa v nej nachádzalo viacero detí.

Podľa miestnych úradov môžu byť príčinou zrútenia budovy mohutné dažde, ktoré sa oblasťou nedávno prehnali, ako aj bližšie nešpecifikované slabšie zemetrasenie. Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov amerických (USGS), ktorý sleduje seizmickú aktivitu na celom svete, však žiadne otrasy nezaznamenal.

Po ničivom zemetrasení z 12. januára, pri ktorom prišlo o život viac ako 230 tisíc ľudí, sa obyvatelia chudobného ostrova boja zdržiavať sa vo svojich domovoch ako aj vo verejných budovách. Obávajú sa totiž ich zrútenia. Táto karibská krajina navyše teraz čelí novému nebezpečenstvu. S príchodom pravidelného obdobia dažďov hrozí, že sa na ostrove rozšíria rôzne

Haiti si pred niekoľkými dňami pripomenulo mesiac od ničivého zemetrasenia. V krajine stále prebieha obrovská humanitárna záchranná operácia a štáty z celého sveta posielajú obyvateľom najrôznejšiu pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu