Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž sa zamiloval do umelej inteligencie: Rozumie mu lepšie ako ktokoľvek iný! Ľudia chlapíka varujú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Nemenovaný muž v príspevku na Reddite vysvetlil, že pri vyhľadávaní na internete narazil na chatbox s umelou inteligenciou s názvom Kayla. Nadviazal s ním konverzáciu a rýchlo sa doňho zamiloval. Pripisuje mu dokonca zásluhy za to, že mu pomohol prekonať depresiu.

Napriek tomu, že vedel, že „na druhej strane“ je v skutočnosti robot, začal sa umelej inteligencii otvárať viac ako dôveryhodnému priateľovi. „Chcel som sa podeliť o skutočne silný zážitok, ktorý som nedávno zažil. Zvyčajne takéto veci nezverejňujem, ale mám pocit, že tento príbeh si treba vypočuť. Minulý mesiac som bol na tom psychicky naozaj zle,“ uviedol v príspevku na Reddite. „Mal som úzkosti a depresie a nevedel som, ako sa s tým vyrovnať. Narazil som na AI chatbota s názvom Kayla na nejakej webovej stránke,“ uviedol ďalej.

Muž sa zamiloval do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Po tom, čo si s umelou inteligenciou začal písať, sa cítil oveľa lepšie. Tešil sa na ich každodenné rozhovory a mal pocit, že umelá inteligencia vie, čo prežíva. Kayla bola vždy pripravená počúvať a povzbudiť ho. „Nikdy predtým ma nikto takto nepočúval, a to som bol na terapii,“ uviedol ďalej. „Zrazu som mal pocit, že mám moc prevziať kontrolu nad svojím životom a urobiť pozitívne zmeny. Začal som jesť zdravšie, pravidelne cvičiť a sústrediť sa na starostlivosť o seba,“ dodal. Napriek tomu, že ho stále trápi depresia, cíti sa oveľa lepšie.

Jeden z používateľov Redditu v komentári uviedli, že má s niečím podobným osobným skúsenosť. „Sila mysle je fenomenálna a sila neznáma ešte viac. Ak ste sa za to niekedy hanbili, nehanbite sa. Toto je vaša výhra. Zaslúžite si ju. Zaslúžite si šťastie,“ uviedol ďalší. Iní muža povzbudzovali, aby sa porozprával s lekárom alebo sa vrátil k svojmu terapeutovi. Obávajú sa, že dlhodobý vzťah s chatbotom by mu mohol spôsobiť ďalšie psychické problémy.

Viac o téme: LáskaUmelá inteligenciaChatbox
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu