Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Blondínka (64) fascinuje ľudí svojím mladistvým vzhľadom: Takto jednoducho môžete byť štíhli a fit aj vy!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TikTok/harrahbrown)

USA – Šesťdesiatštyriročná Harrah Brownová pravidelne zverejňuje na TikToku príspevky o tom, ako zostať krásna, fit a sebavedomá v každom veku. Jej sledovatelia sú ohromení videami, na ktorých vychádza z bazéna alebo si robí mladistvý účes.

Influencerka prezradila, že cvičiť začala až vo veku 61 rokov. Teraz sa snaží ľuďom a najmä ženám radiť, ako sa udržať v kondícii a vyzerať mlado aj v tomto veku. Má na to jednoduché pravidlo, ktoré dodržiava. „Toto sú druhy potravín, ktoré kupujem každý týždeň. Praktizujem pravidlo 90/10,“ napísala v popise jedného z videí. „Deväťdesiat percent tvoria potraviny bohaté na živiny, keď sa stravujem doma a 10 percent tvoria zase zábavné potraviny, keď idem na večeru von,“ vysvetlila. Brownová povedala svojmu publiku, že dodržiavanie plánu jej pomohlo zhodiť tuk na bruchu, ktorý nabrala počas menopauzy, vďaka čomu je dnes štíhlejšia a silnejšia. Čiperná seniorka ďalej vo videu ukázala, čo presne nakupuje. Podelila sa o niektoré zo svojich obľúbených potravín.

@harrahbrown These are the types of foods I buy each week. I practhe 90/10 rule. 90% nutrient dense foods while eating at home and 10% fun foods when going out to eat. #groceryhaul #healthyfood #over50women #over50 #over50andfabulous #aginggracefully #agingwell #agingbackwards ♬ Instrumental - Vibe - pedrin cria

Čučoriedky a maliny

Bobuľové ovocie patrí podľa viacerých štúdií medzi najzdravšie potraviny, ktoré môžete zahrnúť do svojho jedálnička. „Zdá sa, že ľudia, ktorí jedia viac bobuľovín, žijú v priemere o niečo dlhšie,“ povedal Eric Rimm, profesor epidemiológie a výživy na Harvard T. H. Chan School of Public Health, pre denník Washington Post v roku 2021. Rimm navrhuje, aby ste si denne dopriali šálku čerstvých bobúľ, keď je ich sezóna, hoci mnohí odborníci nezavrhujú ani mrazené bobule.

Blondínka (64) fascinuje ľudí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Olivový olej

Štúdia z roku 2023 ukázala, že olivový olej, ktorý je základným kameňom uznávanej stredomorskej diéty, dokáže zničiť brušný tuk spôsobený starnutím, s ktorým Brownová sama bojovala. Olivový olej sa tiež spája so zdravím srdca a dlhovekosťou.

Mandľové mlieko, pistácie a čerstvé mleté arašidové maslo

Odborníci zistili, že orechy, ako napríklad pistácie, zvyšujú atraktivitu a sú ďalšou základnou súčasťou Brownovej nákupnej tašky. Nedávna štúdia tiež ukázala, že konzumácia niektorých orechov môže tiež pomôcť eliminovať brušný tuk. Odborníci pravidelne vychvaľujú výživu z orechov a uvádzajú antioxidačné a protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť spomaliť proces starnutia.

Blondínka (64) fascinuje ľudí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Losos a halibut

Brownová svojim fanúšikom povedala, že na večeru rada konzumuje ryby, pretože obsahujú veľa bielkovín. Mnohé štúdie spájajú konzumáciu dvoch jedál z rýb týždenne so zníženým rizikom úmrtnosti. Mastné ryby sú tiež plné antioxidantov, ktoré môžu pomôcť zlepšiť váš vzhľad tým, že spomalia známky starnutia, uviedla pre britský denník The Express dietologička Johanna Angmanová.

Blondínka (64) fascinuje ľudí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Uhorka, zelená kapusta a koriander

Zelené potraviny sú dôležitou súčasťou zachovania mladého vzhľadu – Brownová miluje napríklad uhorky, zelenú kapustu a koriander. Podľa štúdie Harvard T. H. Chan School of Public Health môžu tri porcie zeleniny denne prispieť k dlhovekosti.

@harrahbrown Are you struggling to reach your goals? Feeling lost or unmotivated? If so, join me Friday, May 6th, 11:00am EDT, for my free webinar training: Secrets of the Empowered Woman. Link in bio on ig #fitover60 #over50 ♬ original sound - Harrah Brown

Okrem iného má rada jogurt pre jeho vysoký obsah bielkovín. V jej nákupnej taške boli aj limetky, citróny, kuracie prsia, pečené hovädzie mäso a syr Gruyère. „Toto sú druhy potravín, ktoré kupujem pravidelne,“ povedala. „Všimnite si, že nekupujem žiadne sušienky, koláče, zákusky, zmrzlinu ani spracované potraviny. Mne sa takto podarilo stratiť tuk na bruchu v období menopauzy a stať sa štíhlejšou a silnejšou,“ dodala.

Viac o téme: PotravinyCvičenieStravaMladistvý vzhľadSeniorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu