Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž v opustenom kaštieli zachytil hrôzostrašné hlasy: Keď to začujete, stuhne vám krv v žilách!

(Zdroj: Reddit/topherphoto)

IOWA – Sociálne siete sú plné strašidelných a často nevysvetliteľných videí, no zábery, ktoré sa nedávno dostali na Reddit, ľudí skutočne vydesili. Používateľ sociálnej siete zaznamenal hrôzostrašné hlasy v kaštieli, ktorý je známy tým, že v ňom straší. Keď to začujete, nabehne vám husia koža.

Video publikované na sociálnej sieti Reddit vystrašilo mnohých ľudí. Zábery zachytávajú interiér strašidelného kaštieľa Edinburgh Manor v americkom štáte Iowa. Používateľ Redditu k videu napísal: „Skúmal som panstvo niekoľkokrát. V tomto konkrétnom videu sme zachytili hlasy.“ Zvuky na nahrávke znejú ako ženský výkrik. Je to prenikavý zvuk, pri ktorom tuhne krv. Nehnuteľnosť, dnes známa ako kaštieľ, v ktorom strašia duchovia, predtým obývali starší, chudobní, duševne chorí a postihnutí ľudia. Výmenou za prácu na neďalekej farme získali stravu a strechu nad hlavou.

Postupom času sa nehnuteľnosť zmenila na rezidenčný opatrovateľský dom pre ľudí s telesným a duševným postihnutím alebo ľudí trpiacich duševnými chorobami. Poslední obyvatelia odišli v roku 2010. Podľa webovej stránky zachytávajúcej históriu kaštieľa bolo zdokumentovaných viac ako 230 úmrtí v budove, ktorá teraz láka milovníkov paranormálnych javov. Podľa paranormálnej webovej stránky The Little House of Horrors sa v budove údajne zdržiavajú duchovia vrátane vysokého muža v kovbojskom klobúku a dlhom kabáte. Zdieľa suterén spolu s ďalším duchom známym ako Joker. Svoju prezývku si vyslúžil bláznivým úsmevom a sklonu hádzať riad na podlahu.

Prvé poschodie je zrejme domovom hravého dievčaťa menom Susie, zatiaľ čo druhé poschodie sužuje duch, ktorý rád chytá ľudí za prsty na nohách. Samotné zábery publikované na Reddite dokazujú, že v Edinburgh Manor sa skutočne deje niečo zvláštne. To potvrdilo aj niekoľko komentujúcich. „Môžem potvrdiť, že toto miesto je strašidelné! Bol som tam pred niekoľkými rokmi, aby som cez noc vykonal vyšetrovanie,“ uviedol jeden z nich a dodal, že počul šuchtavé kroky a dokonca na kameru zachytil starého muža.

Niektorí ľudia si však myslia, že vyvrátili teóriu o duchovi a tvrdia, že zvuk pravdepodobne vydalo nejaké divé zviera, ktoré hľadalo po pozemku zvyšky jedla. „Toto je na 100 percent len zviera a ďalší nezmysel od komunity loviacej duchov, ktorá predstiera, že aplikovala vedu na veľmi zrejmé a všedné vysvetlenie,“ napísal jeden zo skeptikov. „Budem to musieť poprieť. Vyhlásenia o ničom fyzickom s týmito údajmi sú veľmi nepresné. Je to divoké zviera,“ pridal sa ďalší.

Viac o téme: KaštieľDuchHlasyParanormálne javy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu