Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Noviny v roku 1924 predpovedali, ako bude vyzerať život v roku 2024: Toto všetko sa splnilo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CALGARY - Vedec Paul Fairie z Univerzity v Calgary zverejnil na platforme X ústrižky novín z roku 1924 s článkom, ktorého autori uvažujú nad tým, ako bude vyzerať svet o sto rokov. Je pozoruhodné, že niektoré z ich prognóz nie sú ďaleko od súčasnej reality.

Aj naši predkovia mali isté vízie o budúcom živote na našej planéte a niektorí z nich sa o ne podelili v tlači. Dôkazom je príspevok Paula Fairia na platforme X, ktorý zverejnil časť novín z roku 1924 venovanú prognózam o tom, ako budú ľudia žiť v roku 2024. Mnohé z nich sú veľmi prekvapivé. "Automobily jazdiace po rýchlostných dráhach stredom mesta, neustále sa pohybujúce chodníky a autá sa nekonečne zväčšujú a množia," aj toto sú úryvky zo spomínaného článku, ktoré sa stali skutočnosťou. 

Už menej presná bola teória, podľa ktorej zvyšujúci sa počet áut spôsobí vyhynutie koní. Celkom presný odhad mali zas naši predkovia ohľadom vizáže ľudského tela. "Debutantky si farbia pokožku všetkými farbami dúhy," uvádza sa v článku. Podľa ďalšej prognózy dosiahne priemerná dĺžka života sto rokov a vek 75 rokov by mal byť považovaný za mladosť. Toto sa zatiaľ nenanplnilo. Naplnili sa však dve ďalšie predpovede. Jedna tvrdila, že bytové domy budú mať sto poschodí, druhá, že rodinné albumy z videí nahradia fotografie. Ďalšia tvrdila, že v roku 2024 budeme mať na Zemi málo jedla a tento nedostatok povedie k vyhladovaniu mnohých ľudí. 

Prognóza, ktorá, žiaľ, nevyšla, hovorí, že "filmy prinesú svetový mier, pretože ľudia vytvoria bratstvo". Hollywood však zatiaľ nevyvinul univerzálny spoločný jazyk a ani neodstránil konflikty vo svete. Niektoré zo zvláštnejších predpovedí sa týkajú postelí, ktoré by mali ráno vyhodiť deti z postele, alebo ľudí, ktorí skáču z planéty na planétu tak ľahko, ako keď lietame po oblohe. V článku sú aj zmienky o lietajúcich šatách a ľudských nohách, ktoré odumierajú od nedostatočného používania v štýle Wall-E. Stratiť svoj pôvab mali aj diamantové zásnubné prstene a nahradiť ich mali stovky kilogramov cukru.

Viac o téme: BudúcnosťPredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu