Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Turistov vydesil štekajúci pes bez majiteľa: Hororový objav pár metrov od neho

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/christiannafzger)

HONOLULU - Výletníčku, ktorá sa zrútila z prudkého zrázu v horách na Havaji, zachránil jej vlastný pes. Niekoľko metrov pod turistickým chodníkom štekal tak dlho a usilovne, až mu ľudia privolali pomoc. Keď psa z nedostupného terénu vyzdvihli hasiči na vrtuľníku, všimli si nižšie v údolí ležiaci batoh. Nakoniec našli aj majiteľku zvieraťa a batohu a tiež ju zachránili, napísala stanica CNN.

Turisti na chodníku Lanipo v kopcoch nad Honolulu informovali záchranárov, že na okraji strmého svahu asi šesť metrov pod chodníkom šteká pes bez sprievodu. Záchranári ho vyzdvihli a všimli si predmet, ktorý ležal zhruba o dvadsať metrov hlbšie. Najprv evakuovali psa do bezpečia a potom sa vrátili. V batohu našli osobné doklady a začali pátrať po 35-ročnej žene. K tej istej osobe viedlo aj telefónne číslo na psovom obojku. Jej auto sa našlo na parkovisku pri východiskovom boku treku, na telefonáty neodpovedala a nikto o nej nemal správy.

Turistov vydesil štekajúci pes
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Zhruba dve a pol hodiny po prvom telefonáte o štekajúcom psovi našli hasiči aj ženu; ležala v hustom poraste asi tridsať metrov pod batohom. Do záchrannej operácie s dobrým koncom sa zapojilo celkovo sedemnásť ľudí v šiestich pátracích a záchranných jednotkách, uviedli hasiči z Honolulu.

Viac o téme: PesZáchranáriTuristikaHavaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu