Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VIDEO zo štúdia tanca pri tyči poburuje ľudí: Pozrite, kto tancuje s matkami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

ATLANTA - Štúdio tanca pri tyči otvorilo nové kurzy zamerané na matky s deťmi. Takmer okamžite sa stalo terčom kritiky kvôli nevhodnému a nezodpovednému konaniu. Mnohí argumentujú, že tento druh tanca nie je vhodný pre deti.

Štúdio Pink Pole v Atlante v americkom štáte Georgia prvýkrát koncom minulého roka inzerovalo svoje workshopy pod názvom "Mama a ja" a povzbudzovalo matky, aby na kurzy tanca pri tyči prišli aj so svojimi deťmi. Hodiny boli opísané ako zábavná aktivita pre obe skupiny, v rámci ktorej sa deti, ale aj matky naučia nové zručnosti a posilnia svoju kondíciu. Po prvej lekcii, ktorá sa konala 6. januára, štúdio oznámilo, že začne ponúkať pravidelné kurzy tanca pri tyči pre deti a ich mamy . "Sme tu, aby sme prelomili stigmu a nastavili latku," uviedli predstavitelia štúdia v príspevku na Instagrame.

Súčasťou príspevku bolo aj video z hodiny, na ktorom bolo vidieť, ako sa deti šplhajú alebo šmýkajú po tyčiach, zatiaľ čo ich matky hrdo sledovali alebo sa k nim pripájali. Štúdio počítalo s negatívnymi ohlasmi zo strany ľudí, preto vyplo možnosť komentovania vo svojich príspevkoch. To však nezabránilo hromadeniu kritikov na iných sociálnych sieťach, kde vyjadrili svoj nesúhlas s takýmito kurzami. 

"Podľa mňa tanec pri tyči nie je určený pre deti. Ale ak sa už chystáte usporiadať hodinu tanca pri tyči pre mamu a mňa, nezverejňujte z toho videá na sociálnych sieťach. Najmä, keď v ňom dievča rozťahuje nohy," píše sa v jednom kritickom komentári. 

Iní si myslia, že tanec pri tyči je skvelá forma cvičenia a že v tomto prípade by mal byť oddelený od jeho explicitnejších kultúrnych konotácií. "Neznášam, že niektorí ľudia považujú tanec pri tyči za neodmysliteľne sexuálny, keď je to v skutočnosti skvelý spôsob, ako zostať fit, zabaviť sa a budovať sebavedomie a silu," uviedla jedna žena. "Tanec pri tyči je zručnosť. Existujú súťaže v tanci na tyči, ktoré nemajú nič spoločné s vyzliekaním. Je to forma umenia," doplnil niekto iný. 

Majiteľka štúdia Pink Pole Tia Harrisová po vlne kritiky prehovorila o kontroverznom kurze. V rozhovore pre televíznu stanicu Fox26 poukázala na to, že tanec pri tyči bol uznávaný ako šport a čoskoro sa stane súčasťou olympijských hier a že ona a jej kolegovia ho považujú za legitímnu formu cvičenia. Zdôraznila tiež, že štúdio nie je striptízový klub, kde by sa vyzliekali dospelí a deti. "Nesexualizujeme deti, tie sú úplne oblečené. Trénovaní inštruktori sú tiež oblečení, netancujú. Nie je to nič iné ako gymnastika alebo hranie sa vonku," poznamenala Harrisová. 

Viac o téme: Tanec pri tyči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu