Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO korytnačky zvnútra pobláznila ľudí: Pozrite, čo sa v nej ukrýva!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MONTREAL - Ak ste niekedy premýšľali, ako vyzerá korytnačka vo vnútri panciera, dnes je váš šťastný deň. Istá užívateľka sa totiž podelila o záber, ktorý zachytáva vnútro tohto plaza. Ľudia sú ohúrení, konečne poznajú dôvod, prečo by korytnačkám nemali chytať pancier.

Korytnačky sú zvláštnou skupinou plazov; hoci sú to stavovce, v jednom kľúčovom aspekte sa od nich líšia. Je to vďaka charakteristickému pancieru, ktorý obklopuje ich mäkké časti. Zatiaľ čo korytnačky môžu stiahnuť svoje zraniteľné končatiny a utiahnuť sa do panciera, nedokážu sa z neho dostať úplne von.

Ak by ste sa pozreli na vnútornú stranu panciera, videli by ste, že chrbtica je v skutočnosti jeho súčasťou. To dokazuje aj záber, ktorý sa na sociálnej sieti X objavil ešte v roku 2020, no opäť sa stal virálnym. "Pripomienka, že korytnačky nie sú ‚vo vnútri‘ panciera. Oni *sú* ich panciere," uviedla autorka príspevku Ada McVeanová. 

Mnohých ľudí toto zistenie ohromilo. "Všetkým korytnačkám, ktorým som ublížil v rámci tejto mylnej predstavy: Prepáčte," uviedol jeden z komentujúcich. "Wau, naozaj pôsobivé. Je to dôvod, prečo ich veterinári držia pod bruchom namiesto toho, aby ich chytili za pancier? Aby im nepoškodili chrbticu?" spýtala sa ďalšia osoba. 

Viac o téme: KorytnačkaPancier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu