Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena našla v nádobe s múkou nechutné prekvapenie: Dôvod, prečo ju treba skladovať v mrazničke!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUBLIN - Žena z Írska sa chystala na vianočné pečenie, pri pohľade na nádobu s múkou však zostala znechutená. Napriek tomu, že ju skladovala vo vzduchotesnej nádobe, sa do nej dostali škodcovia. Video zverejnila na TikToku, kde získalo množstvo reakcií.

Pediatrička menom Niamh zostala pri pohľade na nádobu s múkou v šoku. Bola totiž plná malých hnedých chrobáčikov. "Čo do pekla? Pripravovala som sa na vianočné pečenie a všimla som si niekoľko hnedých škvŕn v múke a keď som zdvihla veko, tieto veci liezli po múke," povedala vo videu. Podotkla, že múku skladovala vo vzduchotesnej nádobe a nechápe, ako sa škodcovia mohli dostať dovnútra.

Video nazbieralo tisíce zhliadnutí a množstvo komentárov od tých, ktorí boli rovnako znepokojení. "V mojej kuchynskej skrinke mám obrovské vrecko múky. Teraz ma chytá panika," napísal jeden užívateľ. "Preto mám teraz múku v mrazničke," poradil ďalší. Iný komentujúci vysvetlil, že ide o múčne chrobáky, ktoré do múky kladú vajíčka.

"Nie sú spôsobené zlou hygienou. Psocidy možno nájsť aj v tých najčistejších skriniach a kuchyniach," tvrdia predstavitelia školiaceho strediska UK Flour Millers, ktoré sa zaoberá mlynárskym priemyslom. Psocidy žijú na tmavých, teplých a vlhkých miestach, ako sú záhyby obalov v potravinových skriniach. Žijú asi šesť mesiacov, počas ktorých môže samica naklásť až sto vajíčok. Nešíria choroby, nehryzú ani nepoškodzujú majetok. V lete a začiatkom jesene, keď sú teplejšie podmienky, sa počet psocíd môže rýchlo zvýšiť. 

Žena našla v nádobe
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zdá sa teda, že najúčinnejším opatrením proti podobným škodcom je skladovať múku v mrazničke, pretože nízke teploty nie sú pre nich vhodné. Ak múku do mrazničky dávať nechcete, dbajte na pravidelné vetranie špajze alebo skrine, v ktorej máte uložené sypké suroviny a nezabudnite múku presypať do vzduchotesnej nádoby.

Viac o téme: MrazničkaMúkaŠkodcovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu