Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Neurovedec varuje: Tieto tri obľúbené potraviny môžu obsahovať parazity a dostať sa do vášho mozgu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FLORIDA - Všetci máme obľúbené jedlá. Samozrejme, nie všetky sú úplne zdravé. Neurovedec vo svojom videu na TikToku prezradil, ktorým trom jedlám by ste sa mali vyhýbať. V opačnom prípade riskujete nákazu parazitmi, ktoré sa vám môžu dostať do mozgu.

Robert Love je neurovedec, ktorý vytvára videá na TikToku. V jednom z nich vymenoval tri potraviny, ktorým by sme sa mali vyhýbať, pretože môžu obsahovať parazity, ktoré sa môžu dostať do vášho mozgu. Ako prvé je na jeho zozname bravčové mäso. "Je jedným z najpravdepodobnejších zdrojov živočíšnych bielkovín, ktoré môžu obsahovať parazity," vysvetlil. Ak budete jesť tento druh mäsa, uistite sa, že viete, odkiaľ pochádza a nezanedbávajte jeho tepelnú prípravu.

@robertwblove Avoid These Three Foods… because they can contain parasites that can cross into your brain. #parasites #brainparasites #brain #alzheimers #memory #sushi #salmon #pork #bbq #robertlove #robertwblove ♬ original sound - Robert Love

Mnohých prekvapilo, že na zozname neurovedca je aj losos, ktorý je považovaný za zdravú potravinu. Ako ale upozornil Love, toto varovanie sa týka len lososa odchovaného na farme. "Na rozdiel od lososa uloveného vo voľnej prírode, ktorý je pre vás naozaj zdravý, lososy pochádzajúce z fariem sú chované v malých rybníkoch a môžu obsahovať parazity." Treťou potravinou je sushi. "Výskum ukazuje, že asi tridsať percent tých, ktorí jedia sushi niekoľkokrát týždenne, má nejaký druh parazita," uviedol lekár. 

Video zanechalo na užívateľov silný dojem. "To je dôvod, prečo bravčové mäso nie je v islame povolené," uviedol jeden z nich. "Moji starí rodičia jedli bravčové mäso a lososa celý život, obaja majú deväťdesiat rokov a sú zdraví, takže..." dodal iný komentujúci.

Viac o téme: MozogParazitLososSushiBravčové mäso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu