Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Archeológovia objavili prekliatu tabuľu s odkazom pre Satana: Jej temné posolstvo vyráža dych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ROSTOK - Archeológovia našli zvláštnu kovovú tabuľu, do ktorej bol vyrytý satanský odkaz. Už na prvý pohľad vyzerala, akoby vzývala pána temnoty. Podľa odborníkov mala zničiť vzťah dvoch ľudí a odstrániť objekt autorovej žiarlivosti.

Výskumníci vo vyhlásení uviedli, že dôvodom vzniku takejto tabule bola pravdepodobne nešťastná láska a žiarlivosť. Nenápadný kus kovu bol pôvodne nájdený pod latrínou, čo ich viedlo k presvedčeniu, že ide len o stavebný šrot, uviedol portál Live Science. Keď však rozvinuli tento artefakt z 15. storočia, odhalili tajomné posolstvo, ktoré znelo: "Sathanas taleke belzebuk hinrik berith." 

Archeológovia interpretovali tieto pekelné rytiny ako výzvu pre Satana (belzebuk) a démonického ducha Beritha, aby vypustili svoj hnev na ženu menom Taleke a muža menom Hinrik (Heinrich). Totožnosť autora tabule i obetí je neznáma. Vedci však majú určité teórie o dôvode satanského odkazu.

"Chcel niekto rozbiť vzťah Talke a Heinricha?" pýtajú sa výskumníci, ktorí si myslia, že autor tabule chcel, aby Belzebub vymazal objekt jeho žiarlivosti. Podľa archeológa z Univerzity v Greifswalde Jörga Ansorgea, ktorý viedol vykopávky, je objav veľmi zvláštny, pretože podobné tabule vo všeobecnosti pochádzajú z Ríma a Grécka a datujú sa do obdobia okolo roku 800 pred Kristom do roku 600 nášho letopočtu.

Viac o téme: ArcheológoviaTabuľaSatanArcheologický objav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu