Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bezpečnostná kamera zachytila totálnu hrôzu: Muž večer venčil psa, pozrite, čo sa stalo

(Zdroj: X/Creepy.org)

LONDÝN - Nechať vyvenčiť svojho psa a zároveň začuť ten najstrašidelnejší zvuk na svete nie je práve ideálne zakončenie dňa. Presne to nedávno zažil nemenovaný muž, ktorému určite ešte teraz z toho behajú po chrbte zimomriavky.

Na sociálnej sieti X sa objavilo video zachytávajúce muža, ako neskoro večer venčí svojho psa pri bazéne. V ruke drží baterku, aby v tme lepšie videl. Všade je ticho a pokoj, keď zrazu začuť zvuk, pri ktorom tuhne krv v žilách. Muž, vydesený na smrť, sa spolu so psom okamžite vydá na útek. Už keď sú takmer vo vnútri domu, počuť záhadný zvuk znova. Zrejme ho vydalo nejaké zviera. 

Incident bol zachytený na bezpečnostnú kameru umiestnenú na vchodových dverách. Ľudia špekulujú, aký pôvod by zvuk mohol mať. Mnohým pripomína tzv. píšťalku smrti, ktorú používali Aztékovia pred tisíckami rokov pri pochovávaní ľudskej obety. Prvýkrát ju archeológovia objavili pri ľudských pozostatkoch v roku 1999, keď pracovali na vykopávkach v Mexico City. Kostra píšťalku zvierala oboma rukami. Pôvodne predpokladali, že ide o nejakú hračku. "O pätnásť rokov neskôr jeden z vedcov z nejakého dôvodu fúkol do dierky na vrchu píšťalky a tento zvuk z nej vyšiel von," povedal technologický expert James J. Orgill pre denník New York Post

Presný účel píšťalky nie je doteraz známy. Mnohí veria, že ju vojaci používali na odstrašenie nepriateľa. Nemecký archeológ Arnd Adje Both sa zas domnieva, že nástroj bol používaný skôr počas rôznych slávností než na bojisku. 

Viac o téme: AztékoviaNajstrašidelnejší zvukPíšťalka smrti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu