Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mladík si objednal slúchadlá cez internet: Neuveríte, akú hlúposť mu namiesto nich poslali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAÍ DILLÍ - Nedávno sa nešťastný zákazník Amazonu ocitol v pasci jedného z najrozšírenejších online podvodov. Namiesto slúchadiel, ktoré si objednal, v škatuli našiel tubu zubnej pasty. Vybral sa preto na sociálnu sieť X, kde podrobne zdokumentoval bizarný obsah zásielky.

Online podvody sú aktuálne veľmi rozšírené. Výnimkou nie je ani Amazon, kde sa bežne stáva, že keď si objednáte drahú položku, v skutočnosti vám príde niečo podstatne lacnejšie. Yash Ojha z Indie sa o tom presvedčil na vlastnej koži. Netrpezlivo očakával svoje slúchadlá Sony v hodnote 20 000 indických rupií (cca 220 eur), ktoré si objednal prostredníctvom Amazonu. Namiesto toho však dostal zubnú pastu.

Ojha vzal veci do vlastných rúk a zdieľal video dokumentujúce proces rozbalenia balíka. Zaistil si tak dôkazy o zjavnom podvode. Napriek tomu, že škatuľa vyzerala ako pravá, zodpovedala opisu bezdrôtových slúchadiel Sony XB910N a dokonca obsahovala sprievodné dokumenty pre väčšiu autentickosť. Realita však bola ďaleko od očakávaní "Objednal som si Sony XB910N a dostal som Colgate," uviedol mladík v príspevku na sociálnej sieti X.

V reakcii na video sa predstavitelia Amazonu ospravedlnili. "Ospravedlňujeme sa za nesprávnu položku vašej objednávky. Radi by sme vám s tým pomohli, aktualizujte si nastavenia schránky a kontaktujte nás cez správy." 

Viac o téme: PodvodAmazonOnline nakupovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu