Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrozivý objav na terase domu na FOTO: Keď zistíte, čo visí zo stromu, strasie vás

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

SYDNEY - Austrálčanka zostala šokovaná, keď zistila, že na jej terase je niečo zvláštne. Z palmy viseli čudné vačky, ktoré nikdy predtým nevidela. Obrátila sa preto na Facebook, aby ostatných poprosila o radu. Rýchlo zistila, že v skutočnosti ide o pavúčie vajíčka.

Obyvateľka Sydney, ktorá bola zvedavá a zúfalá z toho, čo sa objavilo na jej palme, hľadala odpovede na sociálnych sieťach. "Má niekto predstavu, čo nám rastie z palmy?" okomentovala fotku, ktorú zverejnila na Facebooku, informuje Yahoo News Australia. Vidno na nej tri nezvyčajné vačky visiace z obrovského listu. Ľudia rýchlo uviedli, že sú v nich pavúčie vajíčka. 

 

'I think a flamethrower is needed'. 😱

Posted by Yahoo News Australia on Sunday, November 12, 2023

Ordgarius magnificus, ako sú tieto pavúky vedecky známe, boli v minulosti prezývané aj "sushi" alebo "marshmallow" kvôli ich charakteristickým a farebným znakom. Našťastie, nie sú nebezpečné. Aj napriek tomu je ale strašidelné, že jeden takýto vačok obsahuje až 600 vajíčok.

Vačky vytvára samica pavúka. Tá je charakteristická bielou farbou s dvoma jasne žltými hrbolčekmi na bruchu a množstvom lososovo sfarbených škvŕn. Tento druh sa rád zdržiava na pôvodných stromoch v suchých alebo vlhkých austrálskych lesoch, ale nezriedka sa objavuje aj v predmestských záhradách.

Viac o téme: PavúkAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu