Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lekár z pohotovosti varuje: Nikdy nekonzumujete na obed týchto päť jedál a nápojov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN DIEGO - Je pochopiteľné, že nie každý má dostatok času na varenie. Mnohí sa preto v čase obeda spoliehajú na reštaurácie alebo volia rýchle varianty občerstvenia. Lekár však tvrdí, že existuje niekoľko pokrmov, ktoré by ste počas obeda nemali nikdy konzumovať.

Pohotovostný lekár a plastický chirurg Reza Tirgari z Kalifornie zdieľal na TikToku video, v ktorom prezradil, že v čase obeda je dobré vyhýbať sa bublinkovým nápojom, dokonca aj tým bez cukru. Nie sú totiž zdraviu prospešné. "Dokonca aj limonády bez cukru obsahujú kyselinu fosforečnú a kyselina fosforečná je zlá pre vaše zuby a kosti," uviedol. Táto kyselina vyplavuje vápnik z kostí a zvyšuje riziko osteoporózy. Lekár preto radí prejsť radšej na ľadové čaje či iné nebublinkové varianty.

@drreza_t Today we’re going over the top 5 foods you should AVOID for a healthy lifestyle! Let me know some of your favorite substitutes for these foods in the comments! 😋 #food #healthyfoods #diet #nutritiontips #askthedoctor #foryoupage #fyp #foryoupage #ForYouPizza ♬ Neon Bass - Tangelene Bolton

Tiež varuje pred konzumáciou prozápalových potravín, pretože môžu viesť k viacerým zdravotným problémom. Vyhýbať by ste sa mali aj sladkým pochúťkam, ktoré si mnohí doprajú po zjedení obeda. "Cukor je jednou z najviac prozápalových potravín. Obmedzte cukor. Výrazne oddialite nástup metabolického syndrómu cukrovky a mnohých ďalších zdravotných problémov." 

Na obed by ste nemali často konzumovať ani vysoko spracované mäso. Podľa Tirgariho je častá konzumácia takéhoto mäsa spojená s rizikom rakoviny vrátane rakoviny hrubého čreva. Ľuďom tiež odporučil, aby nepoužívali palmový olej, pričom ho označil za jeden z najnezdravších nasýtených olejov. "Nasýtené tuky a oleje sú smrteľné a vaše telo ich nedokáže metabolizovať." Dokonca aj mliečne výrobky by ste kvôli ich vysokému obsahu tuku mali konzumovať iba striedmo.

Viac o téme: PotravinyJedloObed
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu