Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Z našich miest potichu mizne obľúbený americký fast food: Končia ďalšie prevádzky, Slovákov neoslovili

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Obľúbené prevádzky rýchleho občerstvenia so sendvičmi Subway končia. Zákazníci zostali pri pohľade na prevádzku priamo v centre mesta sklamaní. Definitívny koniec ohlásila aj predajňa v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall.

Subway, jedna z najväčších franšízových sietí na Slovensku končí. V prevádzke zostáva jediný fast food a to v nákupnom centre Avion v Bratislave. Ostatné prevádzky už ukončili svoje pôsobenie na slovenskom trhu. Zdá sa, že Slovákom tento druh rýchleho občerstvenia v porovnaní s konkurenciou nezachutil, informujú Hospodárske noviny.

Hasiči zasahujú pri požiari v jednej z reštaurácií v centre Liberca (Zdroj: X/HZS Libereckého kraje)

Na dverách prevádzky na Hodžovom námestí stojí „zatvárame. Ďakujeme vám za roky priazne. Vidíme sa čoskoro.“ Hoci na webovej stránke ešte táto prevádzka je spomenutá aj s otváracími hodinami, príspevok na sociálnych sieťach v skupine Reťazce a obchody dokazuje, že v prevádzke rozoberajú celý interiér. V nákupnom centre Bory prevádzku prevzala susediaca reštaurácia, ktorá rozšírila svoje služby.

Z našich miest potichu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PR)

Redizajn a zmena loga nepomohli

Ešte v roku 2018 spoločnosť Subway tvrdila, že z pôvodných dvadsiatich prevádzok plánuje otvoriť ďalších desať. Najviac prevádzok vtedy bolo práve v Bratislave, kde ich pôsobilo až trinásť. Frančíza Subway sa vtedy zamerala dokonca aj na redizajn, na základe ktorého zmenili farebnosť a dokonca aj logo. Ani to však nepomohlo a zákazníkom tak zostala iba posledná bratislavská prevádzka. Spoločnosť Subway sa bude zameriavať viac na donášku a drive-thru služby pre zákazníkov. Podľa marketingového odborníka Roberta Le Veneura sa tak deje po celom svete. „Reštauráciam, ktoré nespĺňajú ich nové podmienky, postupne rušia franšízové zmluvy“, dodal.

Predaj spoločnosti do rúk inej 

Prvýkrát reťazec Subway uvažoval o predaji vo februári 2023. 37 000 prevádzok vo viac ako 100 krajinách sveta vlastnila dvojica zakladateľských rodín. Tí otvorili prvú prevádzku v meste Bridgeport v americkom štáte Connecticut. Všetky ostatné reštaurácie boli prevádzkované na základe franšízovej licencie. O definitívnom predaji sa rozhodli v auguste 2023. Spoločnosť kúpila spoločnosť Roark Capital, ktorá v investíciách do reštaurácií a potravinárstva nie je nováčikom. Predajná cena spoločnosti Subway podľa Wall Street Journal nebola zverejnená, no podľa odborníkov boli odhady na úrovni 9,6 miliardy dolárov. K predaju ich donútila silnejúca konkurencia a rastúce náklady.

Viac o téme: Rýchle občerstvenieSubwayFranšízaPredaj spoločnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu