Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Letuška radí: Týchto sedem vecí nikdy nerobte na palube lietadla! Fúúú, vážne ani tú druhú?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Plánujete cestovať lietadlom? V takom prípade vám možno pomôžu odporúčania bývalej letušky. Poradí vám, akými nepísanými pravidlami by ste sa mali riadiť, ak nechcete znepríjemniť pobyt na palube sebe, personálu ani ďalším pasažierom.

Bývalá letuška Adrianne uviedla na Reddite zopár užitočných pravidiel, ktorými by sa mali riadiť cestujúci na palube lietadla. Zároveň odpovedala na niektoré z najdôležitejších otázok o lietaní. "Necelé dva roky som pracovala ako letuška v regionálnej leteckej spoločnosti, ktorá obsluhuje tri hlavné americké letecké spoločnosti. Pôsobila som v 80-miestnych lietadlách s jednou ďalšou letuškou a dvoma pilotmi. Bola to skvelá skúsenosť, ale dnes dávam výpoveď," prezradila. Cestujúcim odporúča, aby dodržiavali nasledujúce nepísané pravidlá:

  • Nesadajte si do prvej triedy (ak nemáte letenku) - "Budete sa cítiť trápne."

Letuška radí: Týchto sedem
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

  • Nepite čaj ani kávu - "Ja osobne by som nepila pitnú vodu z lietadla. Takže čaju, káve by som sa vyhla. Voda nie je až taká zlá, ale ako často sa podľa vás tie nádrže naozaj čistia?"
  • Nesnažte sa vstúpiť do klubu Mile High (sex na palube lietadla, pozn. red.). Všetci vedia o čo sa snažíte, bez ohľadu na to, ako rafinovaný si myslíte, že ste. "Väčšinou vidíme, čo všetci robia v lietadle. Ľahko si všimneme dvoch ľudí, ktorí idú na toaletu."

Letuška radí: Týchto sedem
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

  • Nevykonávajte veľkú potrebu - "Nerobte to v lietadle, PROSÍM. Niekedy to chápem, jednoducho musíš ísť, ale aspoň zavri za sebou dvere..."
  • Nepoužívajte toaletu ani počas nastupovania do lietadla - letuške sa veľmi pletiete do cesty.

Letuška radí: Týchto sedem
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

  • Nejedzte priamo z podnosov na stole - "Lietadlo čistí nočná posádka. Ale povedala by som, že to veľmi zriedkavo."
  • Nesadajte si dozadu, ak sa bojíte turbulencií - "Snažte sa kúpiť si miesto blízko prednej časti. Turbulencie budú vždy najhoršie v zadnej časti lietadla."
Viac o téme: LietadloLetuška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu