Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trápi vás bolesť či stuhnuté ramená? Vyskúšajte tento jednoduchý cvik, neoľutujete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TORONTO - Bolesť a stuhnutie ramien trápi mnohých ľudí. Sčasti za to môže sedavý životný štýl, ale aj dvíhanie ťažkých predmetov. Kanadský osteopat však tvrdí, že pozná jednoduché tajomstvo na zmiernenie týchto problémov. Stačí vykonať jednoduchý cvik.

Brendon Talbot z Toronta zverejnil na TikToku video, ktoré ukazuje jeho techniku na predĺženie mäkkého tkaniva okolo ramena. V krátkom videu si položí rameno na stôl, potiahne sa za lakeť a nakloní sa cez rameno. Cvičenie je však nevhodné pre ľudí s poranením ramena a tí, ktorí pociťujú bolesť, by mali okamžite prestať. "Neskúšajte to, ak máte nejaké základné problémy s ramenom. Ak vám to spôsobí bolesť alebo nepohodlie, okamžite prestaňte a poraďte sa so svojím lekárom," upozornil Talbot.

@btosteopathy 💥Simple shoulder stretch💥 . Here is one way to lengthen the soft tissue around the shoulder. . Give it a try, save and share with a friend! . ❌ Do not try this if you have any underlying shoulder issues. If this causes pain or discomfort, stop immediately and consult your healthcare professional. . #shoulderpain #shoulderpainrelief #btosteopathy #painrelief #neckpain #upperbackpain #backpainrelief #posture #postureexercises #shoulderstretch #shouldermobility ♬ original sound - Manual Osteopath | Health ⚕️

Mnohí mu za tento tip poďakovali. "Doslova to isté robím v práci. Nevedel som, že je to prospešné. Cítim sa dobre, keď mám stiahnuté rameno," zasmial sa jeden z komentujúcich. 

Opakované činnosti nad hlavou, ako je zdvíhanie detí alebo siahanie po poličkách, často vedú k bolestiam ramien. Fyzikálny terapeut James Koo navrhol umiestniť dlhú palicu, dáždnik alebo násadu metly na chrbát po celej dĺžke chrbtice, od krížov po krk. Zatiaľ čo držíte palicu za chrbtom s jednou rukou za krkom a druhou v dolnej časti chrbta, precvičte si sedenie a státie tak, že priložíte boky dozadu k stoličke, pričom predmet bude stále pritlačený na chrbát. Urobte tri sady po desať, trikrát týždenne.

Viac o téme: BolesťCvikRamenáOsteopatSedavá práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu