Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najčudnejší telefonát na tiesňovú linku v histórii: Dispečer v šoku! Pozrite, čo mu nahlásili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NORTH CHARLESTON - Tiesňová linka 911 prijala bizarný telefonát, ktorý bol s odstupom času označený za najzvláštnejší v histórii jej existencie. Niet sa čomu čudovať. Operátorov totiž kontaktoval majiteľ domu, ktorý nahlásil, že na jeho dvor dopadol katapultovaný pilot stíhačky F-35.

Len nedávno informovali médiá o tom, že americká armáda hľadá jedno zo svojich lietadiel po tom, ako sa jeho pilot katapultoval nad mestom North Charleston v Južnej Karolíne. Krátko nato prenikol na verejnosť záznam hovoru na tiesňovú linku 911, v ktorom istý muž vysvetľoval, že sa na jeho dvore nachádza pilot stíhačky F-35. Osud zmiznutého lietadla za 80 miliónov dolárov bol spečatený po tom, čo sa neďaleko Indiantownu v Južnej Karolíne objavili na poli jeho trosky. 

 

A pilot who ejected from his F-35B fighter jet apparently landed in one resident's backyard prompting an unexpected 911...

Posted by NBC News on Friday, September 22, 2023

Svedkovia nehody prirovnávali stíhačku k letiacemu zombie, pretože po tom, ako sa pilot katapultoval, pokračovala v lete. Armáda vzápätí požiadala verejnosť o pomoc pri jej hľadaní. Po objavení trosiek vydali úrady vyhlásenie, v ktorom miestnym obyvateľom odporúčali, aby sa vyhýbali oblasti, kým nebude spomínané pole dôkladne preskúmané. Takže každý, kto dúfal, že sa mu podarí získať kus vojenskej pamiatky, bol pravdepodobne sklamaný. 

Pokiaľ ide o pilota námornej pechoty, 17. septembra sa bezpečne katapultoval z lietadla a zoskočil s padákom na spomínaný dvor. Následne bol v ten istý deň okolo 14:00 hodiny prevezený do nemocnice po jednom z najčudnejších telefonátov, aké boli kedy prijaté na linke 911. Na zvukovom zázname vydanom v okrese Charleston počuť, ako majiteľ domu vysvetľuje, že katapultovaný pilot pristál na jeho dvore a potrebuje sanitku. "Prepáčte, čo sa stalo?" reagoval dispečer. Potom sa do hovoru zapojil už samotný pilot, ktorý povedal, že si "nie je istý, kde sa nachádza lietadlo a že niekde havarovalo" a spresnil, že spadol, keď bol vo výške približne 600 metrov. Nevedel, či krváca. Majiteľ domu ho však uistil, že žiadnu krv nevidí. 

Tiež sa sťažoval na bolesť chrbta a potom sa ešte stále dosť zmäteného operátora opýtal, či neboli v okolí hlásené nejaké havárie lietadla. Následne požiadal o sanitku. Dispečer zostal ďalej na linke, aby získal ďalšie podrobnosti v asi tom najčudnejšom telefonáte, aký kedy vybavoval. Jeho záujem bol opodstatnený. Nestáva sa totiž každý deň, že vám ktosi zavolá  a oznámi, že mu niekto spadol z neba na dvor a chce naliehavo vedieť, či si niekto v okolí nevšimol nejaké špičkové vojenské zariadenie.

Viac o téme: Pilot911StíhačkaTiesňová linkaF-35
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu