Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Turistom v reštaurácii vyrazil pohľad na účet za večeru dych: Tej sume nebudete chcieť veriť! Museli volať políciu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SINGAPUR - Japonská turistka zostala so svojimi spoločníkmi poriadne vytočená po tom, ako im priniesli účet v reštaurácii v Singapure, kde sa prišla najesť. Požadovali totiž od nich vyše tisíc dolárov za kraba, ktorého si objednali.

Junko Shinbaová minulý mesiac zašla s priateľmi do reštaurácie Seafood Paradise v Singapure, prezradila pre portál AsiaOne. Na odporúčanie čašníčka is objednali miestnu špecialitu - pikantný pokrm z aljašského kraba. Bolo jej povedané, že to stojí 30 singapurských dolárov (cca 20 eur), ale už ju neupozornili na to, že je to cena len za sto gramov. Na stôl im nakoniec priniesli porciu vážiacu až 3,5 kila, čo jedlo výrazne predražilo. Koncová suma sa vyšplhala na 938 dolárov (643 eur). 

 

DAYUM SON! 😱 When traveling abroad, be aware of local commerce customs such retail taxes, tips/gratuity at restaurants,...

Posted by Derrill Guidry on Wednesday, September 20, 2023

"Nezmohli sme sa na slovo, keď sme pozreli na účet a videli, ako veľa stojí večera pre štyroch ľudí," povedala 50-ročná Japonka s tým, že im nikto vopred neoznámil, že celý krab bude uvarený len pre nich. V ostatných reštauráciách to vraj býva tak, že krab sa porcuje a podáva viacerým skupinám. 

Hovorca spoločnosti, ktorá Seafood Paradise vlastní, uviedol, že krab stojí 26,8 dolára za sto gramov a tvrdí, že zákazníci boli o tom vopred informovaní. "Aby zabránili prípadným nedorozumeniam, zamestnanci priniesli zákazníkom ku stolu ukázať celého kraba ešte predtým, ako ho začali pripravovať," poznamenal. 

Turistom v reštaurácii vyrazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Shinbaovú ale prístup reštaurácie tak nahneval, že zavolala políciu a všetko nahlásila aj Singapurskej organizácii pre cestovný ruch. "Zákazníci odmietli zaplatiť za večeru a namiesto toho udalosť nahlásili na polícii. Manažér reštaurácie asistoval pri vypĺňaní policajného hlásenia," priblížili zástupcovia podniku. Reštaurácia nakoniec ponúkla nespokojnej skupine zľavu vo výške 107,4 dolára, čo je vzhľadom na jeho celkovú hodnotu 1322 dolárov (906 eur) naozaj málo. 

Viac o téme: ReštauráciaúčetSingapur
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu