Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Milovali ste seriál M*A*S*H? Tieto epizódy neboli nikdy odvysielané! Šokujúce dôvody

M*A*S*H Zobraziť galériu (6)
M*A*S*H (Zdroj: 20th Century Fox)

LONDÝN - Pravdepodobne každý pozná legendárny seriál M*A*S*H, ktorý má stále množstvo fanúšikov. Iba málokto však možno vie, že niekoľko epizód televízia odmietla odvysielať. Jedna z nich bola údajne príliš pikantná a druhá zase príliš nepatriotická.

M*A*S*H bola vojnová komediálna dráma, ktorá sa pôvodne začala vysielať v roku 1972 a trvala jedenásť rokov. S celkovým počtom 256 epizód mal autorský tím veľa práce, ale rýchlo sa stal obľúbenou súčasťou televíznej stanice CBS. Celkovo jedenásť sérií prinieslo slušnú porciu silných príbehov, no niektoré z nich boli považované za dosť kontroverzné. Jedna až tak veľmi, že nemohla byť nakoniec odvysielaná. 

Loretta Swit a Larry Linville
Zobraziť galériu (6)
Loretta Swit a Larry Linville  (Zdroj: 20th Century Fox)

Príkladom je scenár epizódy s názvom "Hawkeye on the Double", ktorý nedostal zelenú, informuje Daily Star. Epizóda mala byť súčasťou prvej série a mala zachytávať Alana Aldu, ktorý stvárňoval postavu Hawkeye Pierca, ako sa zaplietol s dvoma zdravotnými sestrami súčasne.

Sestry prišli na to, čo má v pláne a rozhodli sa mu uštedriť lekciu tým, že obe tvrdili, že s ním otehotneli. Nakoniec bola táto epizóda zahrnutá ako bonus na DVD boxsete "MASH: Martinis and Medicine Collection". Pri vysvetľovaní rozhodnutia spolutvorca seriálu Larry Gelbart pre Archive of American Television povedal, že to bol jediný scenár, o ktorom CBS povedalo, že ho za žiadnych okolností neodvysiela.

Milovali ste seriál M*A*S*H?
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: 20th Century Fox Television)

Gelbert dodal, že epizóda bola na začiatku 70. rokov príliš pikantná pre televízne vysielanie. Podľa portálu Outsider bola zo seriálu vypustená aj ďalšia dejová línia, v ktorej jednotka MASH stála vonku v chlade a dúfala, že ochorie natoľko, že bude poslaná domov. CBS uviedla, že epizóda nebola odvysielaná, pretože konanie postáv bolo "príliš nepatriotické". 

Viac o téme: MASHSeriálTelevízia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu