Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Deduško oslávil 113. narodeniny: Vďaka tomuto sa dožil tak vysokého veku! Fúha, to nie je pre každého

(Zdroj: Facebook/Santa Izabel Do Oeste)

SANTA IZABEL DO OESTE - Podľa všetkého ak sa rozhodnete žiť sám, môže to pozitívne ovplyvniť dĺžku vášho života. Aspoň to tvrdí Brazílčan Selvino Jesus de Oliveira, ktorý začiatkom júla oslávil 113. narodeniny.

Selvino sa narodil v roku 1910, čiže štyri roky pred začiatkom prvej svetovej vojny. Mnohých ľudí zaujíma, v čom spočíva recept jeho dlhovekosti. Brazílčan vždy len odpovie: Nikdy sa neožeňte/nevydajte." Áno, práve fakt, že je celý život slobodným mládencom, podľa neho môže za to, že sa dožil tak vysokého veku. 

 

IDOSO DE 113 ANOS É O MAIS VELHO DE SANTA IZABEL DO OESTE O senhor Selvino Jesus de Oliveira é o idoso mais velho de...

Posted by Santa Izabel Do Oeste on Thursday, August 24, 2023

De Oliveiru vychovala jeho stará mama. Nikdy sa neoženil ani nemal deti. Pred päťdesiatimi rokmi sa usadil v mestečku Santa Izabel de Oeste v brazílskom štáte Paraná, kde žije doteraz. Je zanieteným fanúšikom športu boccia, v ktorom dokonca súťažil. Teraz ho sleduje už len v televízii. 

Niekdajší výrobca košíkov tvrdí, že život slobodného mládenca je menej stresujúci a že mu pridal mnoho rokov života navyše. Zdravý životný štýl sa pod jeho dlhovekosť, naopak, rozhodne nepodpísal. Selvino priznal, že najradšej konzumuje jedlá pripravené na bravčovej masti, veľa mäsa, polentu. Rád má ale aj maniok či fazuľu. Celkovo sa teší dobrému zdravotnému stavu, akurát už dobre nepočuje, čo častokrát vedie k problémom s komunikáciou. 

Viac o téme: DlhovekosťElixír mladostiSelvino Jesus de Oliveira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu