Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žena chcela kúpiť v supermarkete lososa, keď sa ale pozrela bližšie, zhrozila sa: Toto bolo v balení!

(Zdroj: Getty Images)

JUŽNÁ KAROLÍNA - Ak radi konzumujete ryby z obchodu, po tomto pravdepodobne prehodnotíte ich ďalšiu kúpu. Američanka totiž v lososovi, ktorého chcela kúpiť v supermarkete, našla krútiaceho sa červa. Podľa odborníkov však nejde o nič nezvyčajné.

Je dôležité jesť stravu bohatú na bielkoviny. Mnohí preto siahajú po mäsa a rybách. Rachel Lynová z Južnej Karolíny však takmer prijala viac bielkovín, než si chcela zadovážiť, keď pri nakupovaní našla v lososovi červa.

@msrachellyn Live parasites in the salmon today at #costco ♬ Oh No - Kreepa

V príspevku zverejnenom na TikToku uviedla, že na rybu narazila v supermarkete Costco. Keď ale zbadala krútiaceho sa parazita, rozhodla sa balenie nekupovať. "Živé parazity v lososoch dnes v Costco," píše sa vo videu. 

Od zverejnenia sa zábery stali virálnymi a získali 2,5 milióna zhliadnutí. Aj keď sa to môže zdať nechutné, nájdenie červa v rybe nie je nezvyčajné. Ide o parazity nazývané anisakidové háďatká. Údaje Centra pre kontrolu chorôb v Britskej Kolumbii naznačujú, že až 75 percent voľne žijúcich tichomorských lososov je infikovaných týmto parazitom. Supermarket sa k prípadu doposiaľ nevyjadril. 

Viac o téme: SupermarketParazitLososČerv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu